Найкращий монтаж

Андрій Загданський народився і виріс у Києві, де отримав ступінь магістра мистецтва в Київському державному інституті театрального мистецтва. Його перший повнометражний документальний фільм «Тлумачення сновидінь» накладав діалог між режисером і доктором Зиґмундом Фройдом на історію Радянського Союзу та Європи. Цей фільм отримав гран-прі на всесоюзному конкурсі та визнання критиків за кордоном і був включений у серію «Нові режисери/Нові фільми» для Музею сучасного мистецтва у Нью-Йорку в 1991 році. Андрій створив кілька незалежних документальних фільмів, які отримували багато нагород. Він також викладав курси з кіномистецтва у Новій школі соціальних досліджень. Протягом усієї кар’єри він залишався відданим незалежному, особистому та новаторському документальному кіно.
ФІЛЬМОГРАФІЯ
Вибране: Тлумачення сновидінь (1990), Вася (2002), Костянтин і Миша (2006), Помаранчева зима (2007), Мій батько Євгеній (2010), Вагрич і Чорний квадрат (2015)


"Тибет нелегал", "Людина з табуретом" – режисер
"Добровольці Божої Чоти", "МІФ" – режисер монтажу


2012 How Much For Your Daughter (робоча назва Little Dancer). Повнометражна драма Джорджа Джеселя (Україна - США).
2013 Мама, я убью тебя (Mama I’m Gonna Kill You). Документальна драма Олени Погребижської (Росія).
2015 The Shaman. Науково-фантастичний короткометражний фільм Марко Калантарі. Другий монтажер. (Міжнародний проект)
2015 Дім на краю планети (House On The Edge Of The Planet). Короткометражна драма Олексія Соболєва і Михайла Коротєєва. (Україна).
2017 Wonderwell. Повнометражний фільм Влада Марсавіна. Assembly cut editor. (США)
2018 Дике поле. Повний метр Ярослава Лодигіна за романом Сергія Жадана “Ворошиловград”. (Україна).
2018 Вічність. Науково-фантастичний короткометражний фільм Ганни Соболевської (Україна).
2018 Evge (Додому). Повнометражна драма Нарімана Алієва (Україна)
2019 Думки мої тихі (робоча назва). Повнометражний фільм Антоніо Лукіча (Україна).


Режисер
2014 - «Вальс Алчевськ»
офіційна програма Docudays UA


2018 - «Тато - мамин брат»
Нагороди:
Prix du Jury Régionyon, Most innovative feature film of the International Competition, Visions du reel, Nyon (Switzerland, 2018)
Cinematic Vision Award, Camden IFF (US, 2018)
Фестивалі:
Visions du reel (Switzerland)
Hot Docs (Canada)
Camden IFF (US)
Vilnius IDFF (Lithuania)
Antenna IDFF (Australia)
Artdocfest (Latvia)
Icaro 21 (Guatemala)
RIDM (Canada)
Watch Docs (Poland)


Оператор (обрана фільмографія)
2001 - «Томен. Кольори життя», реж. Максим Сурков
2004 - «П'єса для трьох акторів», реж. Олександр Шмигун
2006 - «Рай», реж. Надія Кошман
2007 - «Філософія», реж. Алла Пасікова
2009 - «Мама померла в суботу на кухні», реж. Максим Васянович
2016 - «Маріуполіс», реж. Мантас Кведравичус
2018 - «Вулкан», реж. Роман Бондарчук


2018 Позивный «Бандерас»
2017 Вона та вiйна (Documentary)
2017 Коли падають дерева
2016 Десять секунд (Documentary)
2016 Бранцi (Documentary)
2016 Сказ (Short)
2015 Mандрагора (Short)
2015 Generation Maidan: A Year of Revolution & War (TV Movie documentary)
2014 Сильніше нід зброя (Documentary) (co-editor)
2014 В деревах (Short)