Найкращий монтаж

"Тибет нелегал", "Людина з табуретом" – режисер
"Добровольці Божої Чоти", "МІФ" – режисер монтажу


Режисер
2014 - «Вальс Алчевськ»
офіційна програма Docudays UA


2018 - «Тато - мамин брат»
Нагороди:
Prix du Jury Régionyon, Most innovative feature film of the International Competition, Visions du reel, Nyon (Switzerland, 2018)
Cinematic Vision Award, Camden IFF (US, 2018)
Фестивалі:
Visions du reel (Switzerland)
Hot Docs (Canada)
Camden IFF (US)
Vilnius IDFF (Lithuania)
Antenna IDFF (Australia)
Artdocfest (Latvia)
Icaro 21 (Guatemala)
RIDM (Canada)
Watch Docs (Poland)


Оператор (обрана фільмографія)
2001 - «Томен. Кольори життя», реж. Максим Сурков
2004 - «П'єса для трьох акторів», реж. Олександр Шмигун
2006 - «Рай», реж. Надія Кошман
2007 - «Філософія», реж. Алла Пасікова
2009 - «Мама померла в суботу на кухні», реж. Максим Васянович
2016 - «Маріуполіс», реж. Мантас Кведравичус
2018 - «Вулкан», реж. Роман Бондарчук


2012 How Much For Your Daughter (робоча назва Little Dancer). Повнометражна драма Джорджа Джеселя (Україна - США).
2013 Мама, я убью тебя (Mama I’m Gonna Kill You). Документальна драма Олени Погребижської (Росія).
2015 The Shaman. Науково-фантастичний короткометражний фільм Марко Калантарі. Другий монтажер. (Міжнародний проект)
2015 Дім на краю планети (House On The Edge Of The Planet). Короткометражна драма Олексія Соболєва і Михайла Коротєєва. (Україна).
2017 Wonderwell. Повнометражний фільм Влада Марсавіна. Assembly cut editor. (США)
2018 Дике поле. Повний метр Ярослава Лодигіна за романом Сергія Жадана “Ворошиловград”. (Україна).
2018 Вічність. Науково-фантастичний короткометражний фільм Ганни Соболевської (Україна).
2018 Evge (Додому). Повнометражна драма Нарімана Алієва (Україна)
2019 Думки мої тихі (робоча назва). Повнометражний фільм Антоніо Лукіча (Україна).


2018 Позивный «Бандерас»
2017 Вона та вiйна (Documentary)
2017 Коли падають дерева
2016 Десять секунд (Documentary)
2016 Бранцi (Documentary)
2016 Сказ (Short)
2015 Mандрагора (Short)
2015 Generation Maidan: A Year of Revolution & War (TV Movie documentary)
2014 Сильніше нід зброя (Documentary) (co-editor)
2014 В деревах (Short)


Андрій Загданський народився і виріс у Києві, де отримав ступінь магістра мистецтва в Київському державному інституті театрального мистецтва. Його перший повнометражний документальний фільм «Тлумачення сновидінь» накладав діалог між режисером і доктором Зиґмундом Фройдом на історію Радянського Союзу та Європи. Цей фільм отримав гран-прі на всесоюзному конкурсі та визнання критиків за кордоном і був включений у серію «Нові режисери/Нові фільми» для Музею сучасного мистецтва у Нью-Йорку в 1991 році. Андрій створив кілька незалежних документальних фільмів, які отримували багато нагород. Він також викладав курси з кіномистецтва у Новій школі соціальних досліджень. Протягом усієї кар’єри він залишався відданим незалежному, особистому та новаторському документальному кіно.
ФІЛЬМОГРАФІЯ
Вибране: Тлумачення сновидінь (1990), Вася (2002), Костянтин і Миша (2006), Помаранчева зима (2007), Мій батько Євгеній (2010), Вагрич і Чорний квадрат (2015)