«Кіборги» - переможець у номінації «Найкращий фільм»

Стали відомі переможці у номінаціях «Найкращий режисер (премія ім. Ю. Іллєнка)», «Найкращий фільм», «Вибір глядача»

Сергій Лозниця переміг у номінації «Найкращий режисер (премія ім. Ю. Іллєнка)» за стрічку «Лагідна». «Золоту Дзиґу» вручили Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко: «Дуже почесно і хвилююче вручати премію імені мого батька. Для мене він завжди був прикладом у всьому, але він занадто високо піднімав планку. Я не пішов вчитись на режисера, а обрав освіту юриста. Однак життя дало мені можливість з ним конкурувати. Я вже більше 3 років очолюю Держкіно». Отримав нагороду продюсер стрічки Сергій Лавренюк.

Премію глядацьких симпатій «Вибір глядача» отримав фільм ««DZIDZIO Контрабас» режисера Олега Борщевського. Нагороду режисеру вручив Євген Лященко - директор медіа-холдинга «Медіа Група Україна».

«Ця номінація дуже важлива, бо все, що ми робимо, ми робимо для людей. Люди, дуже вам дякую, бо ви дали нам найважливішу номінацію – вибір глядача. Дуже дякую нашій команді і хочу сказати: українське кіно – буде!», - сказав виконавець головної ролі Михайло Хома.

«Золоту Дзиґу» в номінації «Найкращий фільм» отримала стрічка «Кіборги» Ахтема Сеітаблаєва. Переможців нагородили режисер, сценарист, Голова Правління Української кіноакадемії Михайло Іллєнко та лауреат Першої Національної кінопремії «Золота Дзиґа» за фільм «Гніздо горлиці» режисер Тарас Ткаченко.

«Часто чую запитання щодо того, як ми обираємо фільми. Скажу, що перемагає той фільм, на який глядач іде з попкорном, але забуває його з’їсти. Це для мене дуже важливо, щоб він підкорив глядача і змусив згадати його про найдорожче», - прокоментував Михайло Іллєнко.

«Дякую кіноакадемікам за ваш вибір і всім тим, завдяки кому ми з вами маємо можливість просинатись щоранку, пити свою каву, кохати й бути коханими, врешті решт знімати кіно», - подякував режисер фільму «Кіборги».

Чесність і достовірність оприлюднених результатів голосування підтвердила аудиторсько-консалтингова компанія Kreston GCG, що є офіційним аудитором Другої Національної кінопремії.

Усі фото- та відеоматеріали будуть доступні у розділі «Преса» на офіційному сайті Української кіноакадемії uafilmacademy.org/, Flickr та каналі в YouTube.

Слідкуйте за нашими новинами у Facebook та Instagram.

Поділитись в Facebook
2018-04-20