Розпочалась церемонія вручення нагород Другої Національної кінопремії

«Золоту Дзиґу» за внесок у розвиток українського кіно отримав Вячеслав Криштофович

Відкриття цьогорічної церемонії вручення нагород розпочалося зі вступного слова міністра культури Євгена Нищука. «Ми переживаємо ренесанс і відродження українського кіно. Ми подолали стереотипи — українські актори стали справді бажаними та популярними, їх високо оцінює міжнародна кіноспільнота», - зазначив він.

Після цього гостей привітала Вікторія Тігіпко, засновник та керуючий партнер інвестиційної компанії TA Ventures, Голова Наглядової ради Української кіноакадемії та Президент Одеського міжнародного кінофестивалю: «Дуже показово, що в нашій кіноакадемії 33 відсотки жінок і 50 відсотків — це молодь. Це дуже високий показник для світової кіноспільноти. Цього року у нас 3 нові професійні номінації та дуже важлива категорія, за переможця в якій голосували саме глядачі. Цього року було зроблено дуже багато, зокрема була відкрита освітня програма, яку ми, звичайно, будемо продовжувати. Також ми увійшли в об'єднання Європейських кіноакадемій. І це можливість для нашої кіноспільноти працювати з іноземними професіоналами».

Присутні гості мали змогу побачити відеозвернення польської режисерки Аґнєшки Голланд: «Я справді щаслива, що українське кіно стає все важливішою частиною європейського кінематографа».

«Золоту Дзиґу» за внесок у розвиток українського кіно отримав український режисер Вячеслав Криштофович, який подякував команді за спільку працю. Нагороду вручали Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, який зазначив, що ренесанс українського кіно не пов’язаний із кількістю фільмів, а в першу чергу з їх вражаючою якістю. Також нагороду вручав сценарист, режисер, продюсер, голова Польської кіноакадемії Даріуш Яблонські.

«Так як ми чекаємо на Україну в Європейському союзі, так ми чекали на створення Української кіноакадемії. Дуже радий бути з вами!», - додав Даріуш Яблонські.

Після цього церемонія продовжилася музичним виступом від джазової співачки Лаури Марті.

Чесність та достовірність оприлюднених результатів голосування підтвердила аудиторсько-консалтингова компанія Kreston GCG, що є офіційним аудитором Другої Національної кінопремії.

Усі фото- та відеоматеріали будуть доступні у розділі «Преса» на офіційному сайті Української кіноакадемії uafilmacademy.org/, Flickr та каналі в YouTube.

Слідкуйте за нашими новинами у Facebook та Instagram.

Поділитись в Facebook
2018-04-20