27 березня в Україні пройде онлайн-мітинг на захист української культури

Українська Кіноакадемія закликає приєднатись до першого всеукраїнського онлайн-мітингу проти позбавлення фінансування українських культурних організацій

27 березня о 12.00 в Україні пройде великий мітинг «Ні – знищенню культури!». У нинішніх умовах мітинг відбудеться онлайн, у форматі zoom-конференції. Це буде перший в Україні онлайн-мітинг, мета якого - захист української культури.

“Міністерство фінансів планує урізати фінансування всіх напрямків діяльності Міністерства культури, молоді та спорту. Зокрема, фінансування хочуть позбавити Держкіно, Український культурний фонд, Інститут книги, туризм тощо. Це означає повний крах української культури і знищення не тільки тих здобутків, які маємо на даний час, а й усіх майбутніх. У цій ситуації ми не можемо мовчати. Навіть зараз, в умовах карантину, ми маємо показати, що нас багато і ми не дозволимо знищити українську культуру”, - йдеться на facebook-сторінці заходу.

В акції візьмуть участь відомі діячі української культури та небайдужі громадяни.

Долучитись до акції можна 27 березня о 12.00 за лінком https://zoom.us/j/634775438

Учасникам пропонують заздалегідь підготувати аркуші паперу з гаслом «НІ – знищенню культури!» і цим показати свою незгоду з рішенням про позбавлення фінансування культурних галузей країни.

Українська Кіноакадемія дякує кожному за підтримку української культури!

Детальна інформація про акцію доступна в мережі Facebook за посиланням https://www.facebook.com/events/216653569573141/

Поділитись в Facebook
2020-03-26