Оголошено перших лауреатів кінопремії «Золота Дзиґа»

«Золоту Дзиґу» в номінації «Найкращий художник із гриму» отримала Ліліана Хома за роботу у фільмі «Кіборги». Нагороду вручали сценаристка, режисерка, письменниця Марися Нікітюк та Сергій Борденюк - член Правління Української кіноакадемії, оператор-постановник.

Найкращим художником із костюмів стала Світлана Симонович за роботу у фільмі «Червоний». «Золоту Дзиґу» переможцю вручили засновник та голова оргкомітету Ukrainian Fashion Week Ірина Данилевська та стиліст і ведучий телеканалу «Україна» Іл’яс Сахтара.

У номінації «Найкращий звукорежисер» переміг Сергій Степанський за роботу над стрічкою «Стрімголов». На сцені переможця нагородили актор, сценарист, режисер, лауреат Першої Національної кінопремії «Золота Дзиґа» за фільм «Кров’янка» Аркадій Непиталюк та режисер, сценарист, арт-директор кінофестивалю Docudays UA Роман Бондарчук.

Найкращим короткометражним ігровим фільмом стала робота режисера Павла Острікова «Випуск'97». «Золоту Дзиґу» команді фільму вручили член Наглядової ради Української кіноакадемії, член Європейської кіноакадемії, генеральний продюсер Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич та член Наглядової ради, арт-директор Української кіноакадемії, член та експерт Європейської кіноакадемії Алік Шпилюк. «Ця номінація – одна з моїх найулюбленіших, адже саме короткий метр дає найбільшу свободу вираження», - наголосила генеральний продюсер Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич. «Велике дякую журі, глядачам і окремо хочу подякувати своїм батькам. Родина є найважливішою підтримкою», - подякував режисер фільму «Випуск'97».

«Золоту Дзиґу» в номінації «Найкращий художник-постановник» отримав Шевкет Сейдаметов за роботу у фільмі «Кіборги». Для нагороди переможця на сцену вийшли художник-аніматор, сценарист, лауреат Державної премії ім. Т. Г. Шевченка Едуард Кірич та заслужений діяч мистецтв, лауреат Першої Національної кінопремії за роботу над фільмом «Моя бабуся Фані Каплан» Сергій Бржестовський.

Микита Моісеєв переміг у номінації «Найкращий композитор» за роботу над фільмом «Стрімголов». «Золоту Дзиґу» вручали соліст проекту Pianoboy Дмитро Шуров та переможниця конкурсу Євробачення-2016 Джамала . «Музика і кіно завжди тісно співпрацюють. Навіть за часи німого кіно, музика була його голосом», - зазначила співачка Джамала.

Чесність і достовірність оприлюднених результатів голосування підтвердила аудиторсько-консалтингова компанія Kreston GCG, що є офіційним аудитором Другої Національної кінопремії. Усі фото- та відеоматеріали будуть доступні у розділі «Преса» на офіційному сайті Української кіноакадемії uafilmacademy.org, Flickr та каналі в YouTube. Слідкуйте також за нашими новинами у Facebook та Instagram.

Поділитись в Facebook
2018-04-20