Ахтем Сеітаблаєв, Вадим Ільков, Ірма Вітовська та інші – лауреати Кінопремії “Золота Дзиґа 2020”

У прямому ефірі оголошуються імені переможців Четвертої Національної кінопремії “Золота Дзиґа”

Триває онлайн-церемонія вручення Четвертої Національної кінопремії “Золота Дзиґа”.

Перемогу у номінації “Найкращий сценарій” здобули Антоніо Лукіч та Валерія Кальченко за стрічку “Мої думки тихі”, реж. Антоніо Лукіч.

Владлен Одуденко став переможцем у номінації “Найкраща робота художника-постановника” за роботу над стрічкою “Захар Беркут” (реж. Ахтем Сеітаблаєв та Джон Вінн), а у номінації “Найкраща операторська робота” нагороду отримав Вадим Ільков за стрічку “Вулкан” (реж. Роман Бондарчук).

У номінації “Найкраща чоловіча роль другого плану” перемогу здобув Віктор Жданов за роль у фільмі “Вулкан” (реж. Роман Бондарчук).

Лауреаткою в номінації “Найкраща жіноча роль другого плану” стала Наталя Сумська (“Чорний ворон”, реж. Тарас Ткаченко).

Перемогу у номінації “Найкраща чоловіча роль” здобув Ахтем Сеітаблаєв за роль в фільмі “Додому” реж. Наріман Алієв.

Я хочу подякувати всій команді фільму “Додому” на чолі з режисером за найголовнішу нагороду, яку я тільки міг отримати. Сподіваюсь, мене чують зараз мої діти і батьки в Криму. Я дуже вас люблю і все, що я роблю - заради вас,” - сказав актор.

Ірма Вітовська за головну роль в стрічці “Мої Думки Тихі” (реж. Антоніо Лукіч) стала лауреаткою у номінації “Найкраща жіноча роль”.

Хочу подякувати всій команді фільму “Мої думки тихі”. Режисеру Антоніо Лукічу, який обрав мене “мамою” для фільму. Андрію Лідаговському, для якого я стала цією мамою. Для нас усіх це був надзвичайний час зйомок. Я щаслива, що долучилась до цієї картини. І щаслива з того, що у мене джекпот - вже другий рік я отримую “Золоту Дзиґу”!” - поділилась акторка.

Під час церемонії глядачі також мали можливість побачити, як готувався до перегляду церемонії один із її цьогорічних номінантів - режисер Наріман Алієв, який зняв про це спеціальний відеоролик. А ще одна номінантка - акторка Христина Дейлик - ексклюзивно для глядачів церемонії у прямому ефірі навіть провела румтур своєї оселі.

У прямому ефірі онлайн-церемонії виступив Святослав Вакарчук. Він виконав акустичну версію пісні "Перевал" гурту "Океан Ельзи", яка стала саундтреком до фільму “Захар Беркут” і була номінантом премії в номінації “Найкраща пісня”.

Також музичним гостем церемонії нагородження Четвертої Національної кінопремії “Золота Дзиґа” став DZIDZIO.

Чесність і достовірність оприлюднених результатів голосування підтвердила аудиторсько-консалтингова компанія Kreston GCG, що є офіційним аудитором Четвертої Національної кінопремії.

Запис трансляції церемонії доступний на офіційному сайті сайті Української Кіноакадемії](https://uafilmacademy.org), на каналі You Tube та онлайн-ресурсі Dzyga MDB. Слідкуйте за нашими новинами у Facebook та Instagram.

УКРАЇНСЬКА КІНОАКАДЕМІЯ ТА НАЦІОНАЛЬНА КІНОПРЕМІЯ ВДЯЧНІ ЗА ПІДТРИМКУ ПАРТНЕРАМ І СПОНСОРАМ

  • Заснування ініційоване Одеським міжнародним кінофестивалем
  • За підтримки Державного агентства України з питань кіно
  • Генеральний спонсор – АТ «ТАСКОМБАНК»
  • Стратегічний партнер – «Медіа Група Україна»
  • Офіційний партнер – компанія Star Media
  • Офіційний спонсор заходу - ARARAT
  • Генеральний радіопартнер – NRJ
  • Головний медіа партнер - Фокус
  • Офіційний аудитор – Kreston GCG
  • Інформаційний партнер – журнал VGL
  • Світський партнер – Jetsetter
  • Розумний глянець - L'Officiel
  • Офіційний партнер - Megogo
  • Медіа партнер - Личности
Поділитись в Facebook
2020-05-03