Четверта Національна кінопремія “Золота Дзиґа”: початок церемонії вручення нагород і перші лауреати

Імена лауреатів вперше в історії Кінопремії прозвучали в режимі онлайн-шоу з прямою трансляцією. Перших переможців оголошено у номінаціях “Найкращий дизайн костюмів”, “Найкращий грим”, “Найкращі візуальні ефекти”, “Найкращий монтаж”, “Найкращий звук”, ”Найкраща музика” та “Найкраща пісня”

Цього року церемонія вручення Кінопремії “Золота Дзиґа” проходить в онлайн-форматі.

Захід розпочався з вітальних слів ведучих Кінопремії - акторки і телеведучої Дар’ї Трегубової та ведучого каналу “Україна” Тімура Мірошниченка. Вони підсумували кінематографічний рік і пригадали його ключові події в індустрії.

Першу відзнаку цьогорічної онлайн-церемонії - “Золоту Дзиґу” вручили у номінації “Найкращий дизайн костюмів”. Перемогу отримала Антоніна Белінська за роботу над стрічкою “Захар Беркут” (реж. Ахтем Сеітаблаєв та Джон Вінн).

У номінації “Найкращий грим” перемогла Алла Леонова (“Захар Беркут”, реж. Ахтем Сеітаблаєв та Джон Вінн)

У номінації “Найкращі візуальні ефекти” перемогу здобули Артем Сушильников та Дмитро Овчаренко за роботу над фільмом “Фокстер і Макс” (реж. Анатолій Матешко).

“Золоту Дзиґу” в номінації “Найкращий монтаж” отримали Тетяна Ходаківська та Володимир Запрягалов (“Фокстер і Макс”, реж. Анатолій Матешко).

Переможець у номінації “Найкращий звук” – Борис Петер за стрічку “Вулкан” (реж. Роман Бондарчук).

Тимур Полянський та фрік-кабаре “Dakh Daughters” (“Гуцулка Ксеня”, реж.Олена Дем’яненко) перемогли у номінації “Найкраща музика”

Фрік-кабаре "Dakh Daughters" також отримали нагороду в номінації “Найкраща пісня” за пісню “Мавка-Русалка” зі стрічки “Гуцулка Ксеня”, реж.Олена Дем’яненко. Через відеозв’язок номінантів церемонії та глядачів привітала Голова Наглядової ради Української кіноакадемії, президент Одеського міжнародного кінофестивалю, засновниця і керівний партнер венчурного фонду TA Ventures Вікторія Тігіпко.

“Останні два місяці змінили весь світ і кожного з нас. Ми всі переживаємо величезну трансформацію. Впевнена, що всі ми вистоїмо і дуже скоро знову будемо процвітати. Але світ буде вже іншим. І в цьому новому, зміненому світі ми хочемо не просто зберегти, але й посилити значення кіно і культури в цілому. Зараз у нашій кіноіндустрії зайняті десятки тисяч кінопрофесіоналів. Кожен із вас - це лідер суспільної думки. І саме вам формувати нову інноваційну реальність у новому світі, який постійно змінюється”, - зазначила Вікторія Тігіпко.

Чесність і достовірність оприлюднених результатів голосування підтвердила аудиторсько-консалтингова компанія Kreston GCG, що є офіційним аудитором Четвертої Національної кінопремії.

Запис трансляції церемонії доступний на офіційному сайті сайті Української Кіноакадемії](https://uafilmacademy.org), на каналі You Tube та онлайн-ресурсі Dzyga MDB. Слідкуйте за нашими новинами у Facebook та Instagram.

УКРАЇНСЬКА КІНОАКАДЕМІЯ ТА НАЦІОНАЛЬНА КІНОПРЕМІЯ ВДЯЧНІ ЗА ПІДТРИМКУ ПАРТНЕРАМ І СПОНСОРАМ

  • Заснування ініційоване Одеським міжнародним кінофестивалем
  • За підтримки Державного агентства України з питань кіно
  • Генеральний спонсор – АТ «ТАСКОМБАНК»
  • Стратегічний партнер – «Медіа Група Україна»
  • Офіційний партнер – компанія Star Media
  • Офіційний спонсор заходу - ARARAT
  • Генеральний радіопартнер – NRJ
  • Головний медіа партнер - Фокус
  • Офіційний аудитор – Kreston GCG
  • Інформаційний партнер – журнал VGL
  • Світський партнер – Jetsetter
  • Розумний глянець - L'Officiel
  • Офіційний партнер - Megogo
  • Медіа партнер - Личности
Поділитись в Facebook
2020-05-03