Даша Плахтій, Вячеслав Довженко, Наталя Ворожбіт та інші - лауреати кінопремії «Золота Дзиґа»

Найкращим актором другого плану став Віктор Жданов за роль у фільмі «Кіборги». Нагороду вручили акторки - номінантка на Другу Національну кінопремію Даша Плахтій та номінантка на Першу Національну кінопремії за роль у фільмі «Моя бабуся Фані Каплан» Катя Молчанова.

Ніна Набока стала найкращою акторкою другого плану за роль у фільмі «Припутні». «Золоту Дзиґу» вручили актор, лауреат Першої Національної кінопремії (фільм «Гніздо горлиці») Микола Боклан та актор театру та кіно Роман Ясиновський.

Після цього на сцену для виступу вийшов соліст поп-гурту DZIDZIO Михайло Хома.

Найкращим анімаційним фільмом стала робота режисера Андрія Щербака «Причинна». Нагороду переможцю вручали режисер, художник, сценарист, лауреат Першої Національної кінопремії Манук Депоян («Микита Кожум’яка) та легендарний художник-аніматор, режисер, сценарист Давид Черкаський.

Переможець Андрій Щербак зазначив: «Фільм би не відбувся, в першу чергу, без генія Тараса Шевченка. Його «Причинна» стала головною причиною появи стрічки».

У номінації «Найкращий сценарист» перемогла Наталя Ворожбит за сценарій до фільму «Кіборги». Нагороду вручили члени Європейської кіноакадемії, лауреати кінопремії «Золота Дзиґа»-2017 за фільм «Моя бабуся Фані Каплан» Олена Дем’яненко та Дмитро Томашпольський.

«Золоту Дзиґу» у номінації «Найкращий оператор-постановник» отримав Валентин Васянович за роботу над стрічкою «Рівень чорного». Переможця нагородили лауреат Шевченківської премії, оператор-постановник Ярослав Пілунський та лауреат Першої Національної кінопремії «Золота Дзиґа» Микита Кузьменко («Жива ватра»).

Найкращим документальним фільмом на другій церемонії вручення кінопремії «Золота Дзиґа» став «Будинок «Слово» режисера Тараса Томенка. Команду переможців нагородили Віталій Манський - режисер-документаліст, продюсер, президент фестивалю «АртДокФест» та Сергій Буковський - режисер, лауреат премії «Золота Дзиґа»-2017 за стрічку «Головна роль».

«З одного боку я насолоджуюся тим, що зараз відбувається: церемонія, фільми, нагороди. З іншого боку, маю важливе для всіх застереження – не проспати те, що маєте. Це так важливо й так легко втратити», - прокоментував Віталій Манський, президент фестивалю «АртДокФест».

У номінації «Найкращий актор у головній ролі» здобув перемогу Вячеслав Довженко за роль у стрічці «Кіборги». «Золоту Дзиґу» переможцю вручили Наталя Васько - акторка та телеведуча, лауреат Першої Національної кінопремії за роль у фільмі «Гніздо горлиці» та Ірма Вітовська - акторка театру та кіно, заслужена артистка України.

«Хочу сказати, що це далеко не моя премія, а всіх тих, хто робив цю стрічку. Дякую кожному, хто долучився до її створення», - сказав переможець.

Переможницею в номінації «Найкраща акторка у головній ролі» стала Даша Плахтій, яка зіграла у фільмі «Стрімголов». Актор театру та кіно, народний артист України Володимир Горянський та Сергій Тримбач – кінокритик, кінознавець, член Наглядової ради Української кіноакадемії нагородили переможницю кінопремією «Золота Дзиґа».

«Дуже неочікувано для мене, я вважаю, що мала достойних конкуренток. Хочу подякувати долі, що мені довелося зіграти в такому сильному повному метрі», - подякувала Даша Плахтій.

Останнім музичним номер на Другій церемонії вручення нагород «Золота Дзиґа» був виступ української співачки Христини Соловій з піснею «Fortepiano».

Чесність і достовірність оприлюднених результатів голосування підтвердила аудиторсько-консалтингова компанія Kreston GCG, що є офіційним аудитором Другої Національної кінопремії.

Усі фото- та відеоматеріали будуть доступні у розділі «Преса» на офіційному сайті Української кіноакадемії uafilmacademy.org, Flickr та каналі в YouTube.

Слідкуйте за нашими новинами у Facebook та Instagram.

Поділитись в Facebook
2018-04-20