Експерти воркшопу EAVE ON DEMAND IN KYIV

15-18 жовтня в Києві буде проведено воркшоп EAVE ON DEMAND IN KYIV, організований EAVE та Українською кіноакадемією у партнерстві з Одеським міжнародним кінофестивалем та за підтримки Українського культурного фонду

Освітня сесія EAVE ON DEMAND IN KYIV проходитиме у класичному форматі - з детальною роботою над конкретними проектами. До участі у програмі були запрошені продюсери короткометражних та повнометражних ігрових та документальних фільмів, а також автори проектів, що перебувають на стадії розробки. Під час програми на серії групових та індивідуальних зустрічей вивчатимуться механізми результативної роботи. Кураторами семінарів стануть провідні експерти EAVE, зокрема керівник групи Діана Ельбаум (Beluga Tree, BE), консультант зі сценаріїв Клер Даунс (UK) та консультант з продажів та маркетингу Аранка Матітс (Featurette, NL).

Діана Ельбаум (Бельгія, “Beluga Tree”) перейшла від зйомок реклами до кіновиробництва в 1996 році, після запрошення Шанталь Акерман до співпраці в якості молодого продюсера. З тих пір вона працювала як продюсер та копродюсер в понад 70-ти художніх та документальних стрічках, більшість з яких брали участь та були відзначені нагородами на кінофестивалях класу А. Стрічки, над якими вона працює, охоплюють різноманітні жанри та аспекти культури. Також вона знана не тільки своїм умінням співпрацювати з відомими митцями, а й сміливістю у відкритті нових талантів.

Діана впевнена, що міжнародну кіноіндустрію потрібно розвивати, тому з 2007 року приєдналась до команди тьюторів EAVE. Крім цього вона створила програму EP2C, яка зараз має назву APost Lab. В 2017 році Діана організувала перший франкомовний семінар для жінок-режисерів Le Boost Camp. Зі своїми лекціями та освітніми програмами Діана кілька разів мандрувала не тільки Європою, а також відвідала Африку, Ближній Схід та країни Карибського басейну.

У 1989 році Діана започаткувала продакшен Entre Chien et Loup, а майже 30 років потому, у 2017 році, відкрила спільно з Caviar Group продакшен-компанію Beluga Tree та дочірню компанію Beluga Jungle, яка займається виробництвом документальних фільмів та контенту для дітей.

Впродовж усієї своєї кар’єри Діана співпрацювала із багатьма кінопрофесіоналами, зокрема це Шанталь Акерман, Махамат Салех Харун, Ліза Азуелос, Джулі Бертучеллі, Юваль Адлер, Пол Верховен, Рауль Пек, Набіль Бен Ядір, а також Іра Сакс, Еран Колірін, Ізольд Уґґадоттір, Пітер Броссенс та Джессіка Вудворт.

Наразі в процесі виробництва знаходяться її фільми “Borough Park” (реж. Міхаль Боганім), “Horse Boy” (реж. Арі Фольман) та копродукційна стрічка “Lingui” (реж. Махамат Салех Харун).

Консультуватиме впродовж освітньої сесії Клер Даунс (UK) - консультант зі сценаріїв та викладач, з великим міжнародним досвідом. Вона є членом-засновником команди аналітиків сценаріїв EAVE з 1989 року. З 1993 року - одна з кураторів Шотландської/Ірландської регіональної програми EAVE, з 1994 року - Грецької. Сценарний аналітик міжнародної програми EAVE - TIES THAT BIND (EAVE Азія), продюсерської майстерні B'EST (Baltic Bridge East by West (B’EST), проектів EAVE ON DEMAND (Тбілісі, Грузія; Дурбан, Південна Африка, Трінідад і Тобаго, Палестина, Арменія, Каїр). Також виступає керівником досліджень навчальної програми для південноафриканських продюсерів (AVEA), експертом зі сценарію проекту South Caucasian Film Project (IFSCA) та International Jerusalem Film Lab. Виступала в якості продюсера у стрічках “Сукня” (“The Dress”, BAFTA) та “Високий сезон” (“High Season”, МКФ Сан-Себастьян, Найкращий сценарій).

Клер провела численні семінари та майстер-класи з написання та підготовки сценаріїв, стратегій розвитку на міжнародному рівні. Вона працює не тільки консультантом, а й куратором окремих проектів як від кінофондів, так і від кіномитців з усього світу.

Лекції із продажів та маркетингу проведе Аранка Матітс (Featurette, NL). Аранка Матітс, як засновник Featurette, консультує з питань придбання, копродукції та стратегічного планування. Її клієнти - кінотеатральні дистриб’ютори з багатьох країн Європи, зокрема Франції, Швейцарії, Німеччини, Великої Британії, Італії, Іспанії, Португалії, а також США. Діапазон закупівлі різниться від лауреатів та номінантів престижних кінонагород, таких як “Паразити” (“Parasite”), “Крамничні злодюжки” (“Shoplifters”) та “Тіло і душа” (“On Body and Soul”) до гучних дебютів.

Раніше Аранка очолювала закупівлі дистриб’юторської компанії Pretty Pictures (Франція) та співпрацювала з ThinkFilm International. Кар’єру вона розпочала з кінофінансування, працюючи в продюсерских відділах проектів Вуді Алена та Вернера Херцога. Аранка проводить воркшопи з продажу та просування для таких організацій, як EAVE, Doha Film Institute та IMCINE, виступає з лекціями на галузевих подіях, є членом Європейської Кіноакадемії з правом голосу. Впродовж майже 20-ти років Аранка працювала в Лондоні та Нью Йорку, де отримала докторську ступінь з німецької літератури та вивчення кіно. Наразі мешкає в Амстердамі.

В перший день освітньої сесії вхід на майстер-класи вільний, за умови попередньої реєстрації та її підтвердження організаторами до 13 жовтня. Зареєструватись можна за посиланням: http://bit.ly/2pEHgN5. Нагадуємо, що робоча мова заходу - англійська (із забезпеченням синхронного перекладу). Детальну інформацію щодо події ви можете знайти у FACEBOOK.

Заявки на участь в освітній сесії EAVE ON DEMAND IN KYIV приймалися до 12-го вересня, а 17-го вересня було оголошено десять проектів-учасників. Воркшоп EAVE ON DEMAND IN KYIV пройде 15-18 жовтня в Києві.

Поділитись в Facebook
2019-10-08