Громадські організації у галузі кіноіндустрії звернулися до уряду України

Українська кіноспільнота занепокоєна недостатнім фінансуванням кіногалузі та формуванням складу Ради з державної підтримки кінематографії 


Представники української кіноспільноти, серед яких Асоціація кіноіндустрії України, Національна спілка кінематографістів, Українська кіноакадемія та інші, звернулись до Прем'єр-міністра та Кабінета Міністрів України, Міністра культури та Міністерства культури України.

У зверненні до Мінкульту та Міністра культури мова йде про недостатнє фінансування кіногалузі. Зокрема, для завершення стрічок, виробництво яких фінансується державою та ще не завершене, потрібно принаймні на 200 млн. грн. більше, ніж закладено в бюджеті. Також особливе занепокоєння викликає те, що через брак коштів проведення чергового конкурсного відбору проектів (пітчингу) опинилось під загрозою. 

У звернення до Прем'єр-міністра та Кабміна зазначено, що, відповідно до Закону України “Про підтримку кінематографії в Україні”, передбачено утворення Ради з державної підтримки кінематографії. Для проведення конкурсного відбору членів Ради, має бути утворена комісія з конкурсного відбору. Громадські організації в галузі кіноіндустрії, які підписали звернення, висловили бажання включити до складу комісії своїх представників. 

Повний текст обох звернень читайте за посиланням:
http://bit.ly/2oVZEwV

Поділитись в Facebook
2018-03-07