Михайло Іллєнко: “Герой як фігура, яку нема чим замінити, має повертатися в українське кіно”

31 жовтня відбулася творча зустріч “Pit-stop”із кінорежисером Михайлом Іллєнком – перший захід у рамках освітньої програми Української кіноакадемії


Михайло Іллєнко про героя в національному кінематографі, українського глядача та зйомки “Толоки”:


“Зараз відбувається такий цікавий та довгоочікуваний процес. Я, наприклад, почав ходити у кіно – просто мені страшенно цікаво, і з кінозали я виходжу із дуже позитивними враженнями. Подивився вже багато наших фільмів, і в кожному знайшов щось для себе. Це надихає”


Під час зустрічі Михайло Іллєнко показав кінощоденник “Pit-stop”:


“У цьому щоденнику я торкаюсь питань, котрі, як мені здається, актуальні для багатьох, хто працює в кіно. Вони зараз найактуальніші – як і куди нам далі рухатися. Я шукаю відповіді на ці запитання і намагаюсь зробити так, щоб у цьому щоденнику прозвучали відповіді – так, як я їх розумію”


“Герой як фігура, яку нема чим замінити, має повертатися в українське кіно. І він повертається, навіть в трошки забавних формах. Я подивився “DZIDZIO Контрабас” – там є герой, він дивний, дикуватий, але я вийшов піднесений, я зрозумів, що не все пропало”


“У фільмі “ТойХтоПройшовКрізьВогонь” ми поставили основну задачу – надзадачу – щоб у ньому був герой, і глядачі дуже по-доброму відгукнулися. Для нас це був такий бажаний бонус, коли люди пішли на фільм”


“Хронометраж фільму “Толока” сталий – 110 хвилин. 50 відсотків екранного часу ми вже відзняли. Те, що було знято раніше, плюс осінні епізоди”


“Дуже добре, що в України стільки перемог на фестивалях, але ж іще є глядач. Він купує квиток для того, щоб його налякали, для того, щоб заплакати, зрадіти, посміятися, подумати. У нас цей зв’язок був втрачений. На це було багато причин, але довгий час контакту не було. Зараз він поновлюється, і це помітно в кінотеатрах. Це дуже добре, що у нас з’являється попит і виникають пропозиції”


Деталі проведення наступного заходу у рамках освітньої програми Української кіноакадемії будуть невдовзі оголошені. 

 

Фото з творчої зустрічі: http://bit.ly/2zhuXcg

Поділитись в Facebook
2017-11-24