На European Film Market розпочав роботу Український національний стенд

З 1 березня розпочинається Європейський кіноринок (EFM) 71-го Берлінського міжнародного кінофестивалю, який є одним із найважливіших місць зустрічі професіоналів у сфері кіноіндустрії: виробників, дистрибуторів, покупців, сейлз-агентів, організаторів фестивалів тощо.

В межах кіноринку, який триватиме до 5 березня, також розпочав роботу Український національний онлайн-стенд. Його діяльність буде сфокусована на просуванні українських національних фільмів на міжнародний кіноринок та налагодженні співпраці з іноземними партнерами, інформуванні закордонних колег про знімальний процес в Україні, привабливі локації для зйомок та запровадження кеш-рібейтів.

Також в межах кіноринку відбудуться покази таких фільмів:

  • «Урсус», реж. Заза Буадзе, Україна, 2020, ігровий, роуд-муві;
  • «Гуллівер повертається», реж. Тоні Бонілла, Ілля Максимов, Україна, 2021, анімаційна стрічка для сімейної аудиторії;
  • «Пазли», реж. Андрій Кириллов, Україна, 2021, повнометражний документальний фільм;
  • «Стоп-Земля», реж. Катерина Горностай, Україна, 2021, ігровий, драма дорослішання.

Ринкові покази нададуть можливість виробникам фільмів знайти сейлз-агентів, дистриб’юторів фільму за кордоном, тощо. Українська делегація на Європейському кіноринку буде представлена широким спектром професіоналів: фестивальних відбірників, дистриб’юторів, продюсерів, представників профільних асоціацій та державних структур.

Український національний стенд організовано Асоціацією кіноіндустрії України за підтримки Державного агентства України з питань кіно та за участі Української кіноасоціації, Української кіноакадемії та інших професійних спілок та організації.

Поділитись в Facebook
2021-03-01