На Одеському кінофестивалі відбулась презентація програми діяльності Української кіноакадемії на 2017-2018 рр

Відкрив презентацію арт-директор Української кіноакадемії і Національної Кінопремії, програмний консультант ОМКФ, Алік Шпилюк.

 

Перед тим, як анонсувати плани, він надав слово президенту Одеського міжнародного кінофестивалю, Голові Наглядової Ради Української кіноакадемії Вікторії Тігіпко. Вона зазначила, що головної мети минулого року досягнуто - Академію створено:

 

“Наші цілі не змінилися. Це перш за все розвиток українського кіно, популяризація у світі, а також освітні програми, які ми запланували на сезон 2017-2018 років. Приємно озвучити цифру: вже зараз зареєстровано 292 академіки, а за нашими підрахунками згідно міжнародних стандартів в Українській кіноакадемії має бути приблизно 600 кіноакадеміків. Отже, вже 50 відсотків зроблено.”

 

Виконавчий директор Української кіноакадемії, директор зі стратегічного розвитку ОМКФ Анна Мачух озвучила головні новини наступної церемонії: «Всі кіноакадеміки тепер будуть брати участь в попередній селекції фільмів. Започатковано нову номінацію - Премію глядацьких симпатій, яка визначатиметься голосуванням онлайн. А документальні фільми також зможуть брати участь в номінації "Найкращий фільм"».

 

"До номінацій, що вже існують, додалися ще дві - найкращий художник гриму і найкращий художник з костюмів", - додав арт-директор Української кіноакадемії і Національної Кінопремії, програмний консультант ОМКФ, Алік Шпилюк.

 

Голова Держкіно, Пилип Іллєнко, зазначив, що створення Академії - це надзвичайно важливий етап розвитку української кіноіндустрії:

 

“Ми довго про це говорили і йшли до цього, але мабуть індустрія раніше була не готова. І цього року нарешті все склалося - була створена академія. При чому мені дуже імпонують ті прозорі критерії, за якими можна стати кіноакадеміком. І я закликаю тих, хто ще не подав заявки, подавати їх.”

 

"За всі роки незалежності України це було нонсенсом, що кіноакадемії не існувало. І ось вона створена. Саме цією презентацією ми хочемо підкреслити важливість цієї події" - наголосила член Наглядової Ради Української кіноакадемії Юлія Сінькевич

 

З 15 листопада кінематографісти можуть подавати свої роботи до розгляду кіноакадеміків. Кінцевий термін подачі - 15 січня. Це мають бути фільми, прем’єра яких відбулась протягом 2017-го року. І якщо минулого року було подано 76 фільмів, то цього року правління очікує значно більшу кількість заявок.

 

Церемонія нагородження переможців Другої Національної Кінопремії “Золота Дзиґа” відбудеться 20 квітня 2018 року.

Поділитись в Facebook
2017-10-08