На участь у конкурсі кінопремії “Золота Дзиґа” надійшло 88 повнометражних та короткометражних фільмів

Завершено приймання заявок на участь у конкурсі Національної кінопремії “Золота Дзиґа”

На участь у Четвертій Кінопремії було подано 88 повнометражних та короткометражних стрічок. Серед них 17 повнометражних ігрових, 31 короткометражних ігрових, 20 документальних, 1 повнометражний анімаційний фільм та 19 короткометражних анімаційних фільмів.

“Цей рік став для нас показовим у багатьох сенсах. Якщо раніше ми говорили про відродження українського кіно, то зараз ми бачимо його стрімкий розвиток, масштабування та впевнений вихід на міжнародний ринок, про що свідчать нагороди на кінофестивалях класу А. Крім того, 2019 став роком успішних дебютів молодих талановитих режисерів, які створили дійсно якісні стрічки, здатні конкурувати не лише на внутрішньому ринку, але й з іноземними фільмами. Саме тому з’явилась потреба у новій номінації “Відкриття року”, де будуть відзначені видатні здобутки та досягнення кінематографістів. Рада, що з року в рік, якість українських фільмів зростає, і впізнаваність українського кіно для глядача лише збільшується. На Четверту Національну кінопремію “Золота Дзиґа” подали 88 фільмів, з яких формуватиметься довгий список номінантів”, - зазначає виконавчий директор Української кіноакадемії Анна Мачух.

Наразі триває селекція фільмів на відповідність вимогам регламенту Четвертої Національної кінопремії. З 5 лютого члени Кіноакадемії розпочнуть голосування за фільми-претенденти на “Золоту Дзиґу”. Номінантів на Четверту Національну кінопремію буде оголошено у березні.

Нагадуємо, що статуетка “Золота Дзиґа” вручатиметься у 23 номінаціях. Цього року перелік номінацій зазнав змін, зокрема з’явилися номінації за “Найкращі візуальні ефекти” та “Відкриття року”, а категорію “Найкращий анімаційний фільм” розділено на “Найкращий повнометражний анімаційний фільм” та “Найкращий короткометражний анімаційний фільм”. Урочиста церемонія вручення Четвертої Національної кінопремії “Золота Дзиґа” відбудеться 28 квітня в КВЦ “Парковому”.

Поділитись в Facebook
2020-01-23