На участь у “Сценарному пітчингу” запрошуються анімаційні серіальні проєкти

Заявки приймаються до 10 червня

Взяти участь у “Сценарному пітчингу”, який проходитиме в період із 24 по 26 червня в форматі онлайн-конференцій, можуть сценаристи з ідеями анімаційних проєктів. Їх виділено в окрему категорію.

Заявки на участь приймаються до 10 червня. Подати на розгляд можна як ідею проєкту з вже готовим сценарієм, так і з синопсисом. Ідеї сценаріїв для реалізації анімаційних серіалів будуть відбирати члени Української анімаційної Асоціації УАнімА, представники каналів, продюсери виробничих студій.

“Пітчинг ідей — це не просто презентація своїх доробок, це комунікація між всіма учасниками нашої складної індустрії. Я глибоко впевнена що ми знайдемо унікальні ідеї серіалів, які захоплять українського глядача, незважаючи на вік. А під час пітчингу почуємо один одного”, - наголошує виконавча директорка УАнімА, продюсерка студії "Червоний собака" Олена Голубєва, яка входить до складу відбіркової комісії.

Генеральна продюсерка телеканалу “ПЛЮСПЛЮС” Іванна Найда зазначає, що чекає на появу “нових анімаційних серіалів, в основі яких лежить добра захоплююча пригода з яскравими персонажами, з якими легко асоціюють себе маленькі глядачі”. “Чекаємо на появу якісного, конкурентоспроможного українського продукту”, - додає Найда.

“Ми шукаємо новий голос (нову форму) для того, щоб розповідати історії про сучасних молодих людей (25+), про їх проблеми, біль, радощі. І для нас цим новим голосом може стати анімація. У світі існує чимало цікавих і комерційно успішних проектів, які розповідають історії про своїх героїв мовою анімації, наприклад “Bojack Horseman”. Це незвичайний, та складний шлях, але ми готові подолати його разом з талановитими за цілеспрямованими творцями”, - вважає директор департаменту розробки та редагування серіального контенту StarLightMedia Дмитро Кіцай.

Шукати та обирати цікаві для себе ідеї буде також керівник і власник телеканалу “Малятко TV”, директор анімаційної студії “Фрески” Володимир Кметик.

Засновника і генерального продюсера анімаційної студії “Studio KAPI” Михаля Маргуліса цікавлять “серіали в жанрі комедії для дітей віком 6+ , а також для молодих дорослих”: “Це можуть бути ліричні історії, фентезі, пригоди, детективи. Наша студія співпрацює з українськими каналами, але наші головні ринки знаходяться поза межами України. Тому герої, теми, проблеми і ситуації повинні бути загально культурного характеру, добре впізнаваними в різних країнах світу. Що зовсім не виключає, навіть заохочує, широке використання української сучасної тематики”. “Українській анімації потрібні веселі та сміливі фільми. Аби ми могли стати важливою частиною світової індустрії”, - впевнений Дмитро Белінський, засновник та керівник “Карандаш Анімейшн Студіо”, продюсер повнометражного анімаційного фільму “Микита Кожум’яка”.

Нагадуємо, що до участі запрошуються як професійні сценаристи, так і початківці, у яких є ідеї, які б вони хотіли презентувати продюсерам. До розгляду у пітчингу обов'язково мають бути подані логлайни та синопсиси існуючих сценаріїв, або ідей для сценаріїв.

Щоб подати заявку, зареєструйтеся за посиланням та обов’язково вкажіть у полі "професія", що ви сценарист. Після реєстрації ви зможете подати сценарій. Як це зробити, детально описано в інструкції тут.

Всі питання щодо проведення пітчингу надсилайте на info@dzygamdb.com

Поділитись в Facebook
2020-06-01