Обрано нового Голову Правління Української кіноакадемії

12 листопада відбулося перше засідання Правління Української кіноакадемії в оновленому складі. Під час засідання було обрано нового Голову Правління, а також розглянуто Регламент ІІІ Національної кінопремії. За рішенням членів Правління посаду Голови обійняв український кінокритик та кінознавець Володимир Войтенко.

Тепло дякую членам Правління Української кіноакадемії за виказану довіру. Ми на порозі лишень третього року функціонування національної Кіноакадемії й висунення кандидатів – фільмів та кінематографістів – на третю ж за рахунком премію “Золота Дзиґа”. Маємо оптимізувати й викристалізувати свою діяльність, звіряючи її з тривожним, але нагальним у часі й правдивим культурним, мистецьким та й політичним, економічним унезалежненням України. Кіноакадемія має переконливо увиразнитися як упевнений і рішучий голос українських кінематографістів у країні та світі. Докладу належних зусиль, аби продовжити усвідомлену роботу колег та попереднього Голови Правління, режисера Михайла Іллєнка, в цьому напрямку”, - зазначив новообраний Голова.

Володимир Войтенко - український кінокритик, кінознавець, лектор, автор понад 900 публікацій з питань кіно і телебачення, член Національної спілки кінематографістів України, головний редактор кінопорталу "КІNОКOLO.UA" та “Сценарна майстерня”, автор і ведучий програми "Арґумент-Кіно". Отримав фах кінознавця в Київському державному інституті театрального мистецтва ім. Івана Карпенка-Карого (1985 – 1990). Виступає автором в українських та закордонних періодичних виданнях, в аналітичних збірках, фестивальних каталогах, енциклопедіях, а також на інтернет-сайтах. В 2011-2014 рр. член Українського Оскарівського комітету. Від серпня 2014 Голова Громадської ради ГО "ТО "Вавилон 13".

Строк повноважень членів та Голови Правління складає два роки. Нагадаємо, що нещодавно було оголошено оновлений склад Правління та Наглядової ради Української кіноакадемії.

Поділитись в Facebook
2018-11-14