Обрано нову голову Правління Української кіноакадемії

Новою головою Правління Української кіноакадемії стала продюсерка Ольга Бесхмельниціна. Її було обрано шляхом голосування членів Правління УКА. Строк повноважень членів та голови Правління Української кіноакадемії складає два роки.

Українська кіноакадемія представляє інтереси всієї індустрії. Тож на посаді голови Правління УКА бачу своїм першочерговим завданням сприяння консолідації української кіноспільноти у надскладні часи, свідками та активними учасниками яких ми є сьогодні. Це зовнішнє протистояння російській агресії – окупантам, які здійснюють в Україні геноцид і прагнуть знищити українську культуру та ідентичність. Це екзистенційна боротьба, де діяльність на інформаційному та культурному фронті – іще одне поле бою у протистоянні з ворогом, а кіномистецтво – наша зброя, – говорить Ольга Бесхмельниціна. – Ми живемо в трансформаційні часи, коли нашим колегам потрібна допомога, а внутрішні протиріччя вкрай важливо вирішувати у конструктивному руслі, де в пріоритеті – дотримання норм права і демократичних цінностей. Це те, що об’єднує кіноспільноту та дає змогу вільно творити, розвиватися і рухатися вперед. Сьогодні правління Української кіноакадемії об’єднане спільними цілями, і ми прагнемо реалізовувати доручену українською кіноспільнотою довіру”.

Ольга Бесхмельниціна – українська продюсерка, співзасновниця кінокомпанії «2Brave Productions» та двох видань англомовного путівника Kyiv by locals. Співпрацює як продюсерка в кінокомпаніях MaGiKa Film, Digital Religion та ESSE Production House.

В її творчому доробку багато міжнародних кіно-, анімаційних та документальних проєктів, серед яких «Стоп Земля» Катерини Горностай (Crystal Bear Generation 14+ на Берлінале 2021), «Анна» (2019) Декеля Беренсона (нагорода за найкращий короткометражний фільм на BIFA 2019, у шорт-листі BAFTA), «Коллапс. Як українці зруйнували імперію зла» (документальний серіал 2021 для Суспільне), “Байконур. Вторгнення” (2020), “Земля Івана” (2020) та багато інших.

Попереднім Головою Правління Української кіноакадемії був продюсер Пилип Іллєнко, який обіймав цю посаду з 2020 до 2022 року.

Поділитись в Facebook
2023-01-16