Обрано претендента від України на участь у відборі на 97-му премію "Оскар"

Український Оскарівський Комітет на засіданні 9 вересня обрав фільм, який представлятиме Україну серед претендентів на номінацію на 97-му премію "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв та наук у категорії “Найкращий міжнародний повнометражний фільм”.

Ним став фільм “Ля Палісіада” режисера Філіпа Сотниченка.

Про фільм “Ля Палісіада”: Україна, 1996 рік. За 5 місяців до введення мораторію на смертну кару двоє старих друзів, поліцейський детектив і судовий психіатр, розслідують вбивство свого колеги. Фільм було обрано шляхом голосування 14-ма членами Українського Оскарівського Комітету.

“Члени Комітету детально розглянули подані фільми, дискусія була палкою і конструктивною. У результаті голосування претендентом обрано фільм "Ля Палісіада". Бажаємо представнику успіху в оскарівських перегонах!” - Дмитро Сухолиткий-Собчук, Голова Українського Оскарівського Комітету.

Нагадаємо, що в національному відборі брали участь чотири фільми: "Будинок "Слово". Нескінчений роман", реж. Тарас Томенко, "Ля Палісіада", реж. Філіп Сотниченко, "Ми були рекрутами", реж. Любомир Левицький та "Мирні люди", реж. Оксана Карпович.

Поділитись в Facebook
2024-09-09