Оголошено програму підтримки від Української кіноакадемії для постпродакшену кінопроєктів

Приймаються заявки на Грантову Програму з постпродакшну" від Української кіноакадемії в партнерстві з Netflix.

До подання приймаються українські художні або документальні повнометражні фільми, які знаходяться на етапі виробництва або постпродакшну. За результатами буде відібрано 10 проєктів,, які отримають грант на постпродакшн у розмірі 10 000 доларів кожен.

Українські кінематографісти можуть подати свої проєкти до 6 жовтня 2023 року.

Учасники програми повинні бути громадянами України, які проживають в Україні, або ті, хто був змушений покинути Україну у 2022 році. Повні правила та регламент можна знайти за посиланням. Щоб взяти участь, будь ласка, заповніть форму: post.uafilmacademy.org

Проекти будуть оцінюватися одним українським та чотирма міжнародними експертами індустрії, які не мають права подавати свої власні проєкти (наприклад, у випадку міжнародних експертів – якщо він/вона є міноритарним співпродюсером, або у випадку українського експерта – якщо він є міноритарним або мажоритарним продюсером).

АЛІК ШПИЛЮК

Арт-директор Одеського міжнародного кінофестивалю, директор програми ММКФ "КРОК", куратор кінопрограм, кінокритик. Народився у 1958 році в Ростові-на-Дону. Він був одним із засновників кіноклубу "Діалог" у Києві наприкінці 1980-х років. З 1990 по 1999 рік працював в дирекції Київського ММКФ (спочатку як координатор, потім директор програми). З 2000 по 2007 рік він був заступником головного редактора журналу KINO-KOLO, лінійний продюсер двох шведських документальних фільмів. З 2007 по 2009 рік він працював заступником директора з міжнародних відносин компанії "Мультиплекс-Холдінг" – найбільшої української кіномережі. З 2009 року він є членом правління Національної спілки кінематографістів України, головою Міжнародної комісії. З 1993 року він працює на ММКФ "КРОК" (директор показів, директор програми). Також він є експертом Державного агентства України з питань кіно, куратором кінопрограм в Гете-Інституті в Києві, Британській Раді в Україні, Французькому інституті в Україні. Член відбіркових комітетів та журі багатьох українських та міжнародних кінофестивалів. Незалежний кінокритик.

БЕРНД ФІШЕР

Працює як оператор художніх фільмів з 1998 року. Знімав документальні фільми з 1990 року. Стипендіат DAAD 1997 року, навчався в Нью-Йорку і Лос-Анджелесі. Член Німецької кіноакадемії. Член Європейської кіноакадемії. Професор кінематографії в TFH, Університеті прикладних наук Берліна. Як оператор і режисер відомий такими фільмами, як "Вавилон-Берлін", "Російський кочег", "З любов’ю з Дахау".

ЕМІЛІ ЖОРЖ

Емілі Жорж розпочала свою кар'єру в Раді Європи, де зосереджувалася на правах меншин, перед тим як очолила відділ продажів в Flach Pyramide та департамент розвитоку в Pan Européenne. Вона заснувала і керує Memento International разом з виробничою компанією Paradise City (раніше Cinéfacture). До її досягнень входять фільми Джеремі Солньє, Джима Мікла, Хав'єра Фуентеса Леона, Йоакіма Трієра, Джастіна Курцеля, Ніколаса Песке, Кейт Шортленд, Ентоні Чен і "Назви мене своїм ім'ям" Луки Гуаданьїно.

ЕВА ПУЩИНСЬКА

Кінопродюсер, відзначений нагородами, багато років працює з Opus Film і вже кілька років керує власною компанією Extreme Emotions. Вона продюсувала такі фільми, як “Іда” і “Холодна війна” Павла Павліковського, “Капітан” Роберта Швентке, “Убий це і виїдь з цього міста” Маріуша Вільчинського, “Куди ти йдеш, Аїдо?” Ясміли Жбаніч, “Дурні” Томаша Василевського. Її останній проект – “Зона інтересів” Джонатана Глейзера. Членкиня Польської кіноакадемії, Європейської кіноакадемії та Академії кінематографічних мистецтв і наук. Журнал Variety включив її ім'я в список 500 найвпливовіших бізнес-лідерів у світі кіно.

НІЛЬС БЕКАМП

Нільс Бекамп відомий як режисер, шоураннер і виконавчий продюсер документальних фільмів та документальних серіалів. Також був журі, консультантом і експертом на різних навчальних ініціативах для міжнародних документальних фільмів і серіалів. З 2019 по 2021 рік Нільс здійснював замовлення оригінальних документальних фільмів для глобальної стрімінгової платформи Netflix як ведучий креативний директор для регіону DACH та частина команди EMEA з Лондона. Його поточні проекти включають: "Ельдорадо. Все, що ненавидять нацисти" (Netflix), "Як голосно я маю кричати" (RTL+), "Любовна афера" (Sky).

Програма підтримується Netflix’s Fund for Creative Equity і є частиною ширшої ініціативи, спрямованої на допомогу українським творцям в Україні та в усьому світі, які постраждали або були переміщені через війну, продовжувати та розвивати свою роботу. Програма пропонує як фінансову допомогу, так і допомогу в розбудові потенціалу українським творцям. Дізнайтеся більше тут.

Минулого року завдяки таким програмам підтримки, впровадженим у партнерстві з Українською кіноакадемією, House of Europe та EAVE, 100 професіоналів отримали стипендії, понад 400 митців отримали доступ до онлайн-навчання, а 48 творчих команд із двох осіб отримали гранти на розробку сценарію та онлайн-сесії з міжнародними експертами галузі. 9 із цих проєктів уже мають зарубіжних партнерів та співпродюсерів, 4 проєкти мають іноземне фінансування, а один отримав нагороду “Найкращий проєкт” на пітчингу Series Mania, що стало безпрецедентним успіхом для українського проєкту. Багато проєктів було відібрано для представлення на численних кінофестивалях по всьому світу, зокрема Берлінале, Гетеборзький кінофестиваль і Міжнародний кінофестиваль WATCH DOCS.

Поділитись в Facebook
2023-08-25