Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) підтримала DzygaMDB

Онлайн платформа DzygaMDB стала переможцем конкурсу на розробку бази кіноіндустрії від Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ).

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) підтримує стартапи й малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.

«Українські виробники аудіовізуального контенту мають значний потенціал і вже досягають значних успіхів у створенні високоякісного контенту для глобального ринку, який постійно зростає. Програма КЕУ системно підтримує створення необхідних умов для посилення міжнародної конкурентоспроможності індустрії зі створення аудіовізуального контенту України. Серед іншого, це включає надання інформації про українські кінолокації та високоякісні команди фахівців для створення повнометражних фільмів, серіалів, відеокліпів, анімації, та послуг постпродакшену. Ми раді початку співпраці з платформою DzygaMDB для наповнення та консолідації бази даних фахівців кіноіндустрії, їхньої популяризації на міжнародних платформах та посиленню іміджу України як привабливої креативної дестинації», - каже Карéн Ісаакян, керівник напрямку з підтримки конкурентоспроможності секторів Програми КЕУ.

Завдяки підтримці Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» буде втілено наступний функціонал:

  • Консолідація інформації про кінопрофесіоналів із різних баз даних;
  • Інтеграція та навчання фахівців кіноіндустрії щодо присутності та просування на міжнародних професійних онлайн платформах кіно галузі;
  • Чат між користувачами платформи для ефективної співпраці та координації робочих процесів
  • Календар зайнятості кінопрофесіоналів, за допомогою якого можна запропонувати співпрацю необхідному фахівцю
  • Інформація щодо юридичних аспектів знімального процесу в Україні - консолідована збірка законопроєктів та положень, котрі полегшать організацію зйомок
  • Створення розділу “Кінокомісія в Україні” з даними про наявність кінокомісії у різних регіонах країни та детальною інформацію про їхні можливості

“Для нас важлива підтримка міжнародних організації - це прямий доказ того, наскільки важливо те, що ми робимо, - каже Анна Мачух, співзасновниця платформи DzygaMDB. - Ми працюємо в межах галузі та звичайного глядача, що любить українське кіно. Ми хочемо, щоб Україна зайняла гідне місце на світовій кінематографічній арені, тому всіма способами сприяємо цьому”.

Нагадаємо, DzygaMDB - онлайн база даних українського аудіовізуального сектору, професіоналів та проєктів. На сьогодні вона містить дані про понад 3000 професіоналів ринку, понад 130 компаній та дані про більш ніж 3000 проєктів. Вже втілено функціонал для зручного проведення кастингів, розміщення вакансій та система пошуку необхідного кінопрофесіонала усього в декілька кліків. Весь ресурс автоматично перекладається англійською мовою і промотується серед світових кінопрофесіоналів. Майже щотижня на Facebook-сторінці проєкту проходять вебінари від найкращих професіоналів індустрії.

Поділитись в Facebook
2020-09-28