Розпочалась церемонія вручення нагород Першої Національної Кінопремії

У готелі Fairmont Grand Hotel розпочалася церемонія вручення нагород Першої Національної Кінопремії. Незабаром стануть відомі імена лауреатів премії «Золота Дзиґа».

Відкрив церемонію вручення нагород виступ співачки Каті Chilly та промова Віце-прем'єр-міністра України В'ячеслава Кириленка. «Дуже символічно, що цей перший український Оскар, наша «Золота Дзиґа» з’являється саме зараз, коли українське кіно на підйомі», - зазначив Віце-прем'єр-міністра України.

Після чого ведучий вечора Олександр Скічко запросив на сцену керівного партнера інвестиційної компанії TA Ventures, ініціатора створення Української Кіноакадемії та проведення Першої Національної Кінопремії, Голову Наглядової Ради Української Кіноакадемії, Президента Одеського міжнародного кінофестивалю Вікторію Тігіпко та Голову Державного агентства України з питань кіно Пилипа Іллєнка.

«Важливо, що в Україні є своя Кіноакадемія, адже об’єднання кінопрофесіоналів впливають на кількість та якість майбутніх українських фільмів. Ми разом з членами Кіноакадемії зробимо усе, щоб в Україні ставало якомога більше якісного фестивального та комерційного кіно », - сказала Вікторія Тігіпко та запросила на сцену польського режисера, співзасновника та члена Правління Європейської кіноакадемії Кшиштофа Зануссі. Голова Державного агентства України з питань кіно Пилипа Іллєнка назвав сьогоднішній день фантастичним для українського кіно, адже саме сьогодні був прийнятий закон України про державну підтримку кінематографії та саме сьогодні вперше вручається «Золота Дзиґа». «Я вітаю вас з першою церемонією Національної Кінопремії. Вона необхідна для такої великої країни та для вашого кінематографу», - сказав почесний гість Першої Національної Кінопремії Кшиштоф Зануссі.
 

Поділитись в Facebook
2017-10-08