Розпочато приймання заявок на участь у виборах до Правління та Наглядової Ради Української кіноакадемії

Подати свою кандидатуру можна з 17 вересня до 1 жовтня

16 вересня було затверджено Правила проведення виборів Правління та членів Наглядової Ради Української кіноакадемії. Подати свою кандидатуру українські кінематографісти можуть з 17 вересня до 1 жовтня на офіційному сайті за посиланням: https://uafilmacademy.org/site/election.html

“За підтримки попереднього складу Правління Українська кіноакадемія чимало зробила для розвитку української кіноіндустрії. Були проведені дві церемонії вручення нагород Національної кінопремії “Золота Дзиґа”, одна з яких відбулась в новому онлайн-форматі, а також було організовано серію майстер-класів та вебінарів з українськими кінематографістами і воркшоп EAVE ON DEMAND IN KYIV. Нам вдалося запустити першу в україні базу аудіовізуального-сектору Dzyga MDB, яка продовжує масштабуватись. Крім того, разом ми організували та провели онлайн-мітинг “Ні – знищенню культури!” на захист української культури. Впевнена, що наступний склад Правління, який ми зараз розпочнемо формувати, буде не менш продуктивним і плідним”, - зазначила виконавчий директор Української кіноакадемії Анна Мачух.

Згідно з Положенням, Правління є консультативно-дорадчим органом та діє з метою підвищення ефективності діяльності Кіноакадемії. Основними завданнями Правління є визначення стратегії функціонування та надання рекомендацій щодо діяльності Української кіноакадемії. Кандидатом на вибори до Правління може стати будь-який чинний член Кіноакадемії.

Згідно з Положенням, Наглядова Рада є керівним органом Української кіноакадемії. Основними завданнями Наглядової Ради є вирішення спірних питань та здійснення контролю роботи Правління та Виконавчого директора. Члени Наглядової Ради можуть не бути членами Кіноакадемії та не можуть бути членами Правління.

Онлайн-голосування на сайті Української кіноакадемії відбудеться з 8 жовтня до 22 жовтня. У голосуванні можуть брати участь лише члени Кіноакадемії. Результати виборів будуть оголошені протягом тижня з моменту закінчення голосування.

Поділитись в Facebook
2020-09-17