Ще один раунд підтримки українських кінематографістів від Netflix, Української Кіноакадемії та House of Europe

Netflix продовжує партнерство разом з мережею інституцій для підтримки українських кінематографістів та кіноіндустрії країни, що постраждала від війни. Українська Кіноакадемія оголосила про 25 кінопроєктів, які отримають гранти по $10,000 кожен на розробку сценаріїв, а також індивідуальні консультації та наставництво від EAVE з провідними експертами галузі. Крім того, House of Europe разом з New York Film Academy відкривають подання заявок на спеціальні семінари для початківців та вже досвідчених сценаристів та продюсерів.

Ця нова ініціатива включатиме дводенний семінар з написання сценаріїв, який розповідатиме про тенденції у світі контенту та різні жанри, а також семінар для кінопродюсерів, обидва з яких будуть відкриті як для початківців, так і для вже досвідчених українських сценаристів та продюсерів. Цю частину проєкту організовує House of Europe, програма, що фінансується ЄС та яка сприяє професійному та творчому обміну між українцями та їх колегами в країнах ЄС та Великобританії, а семінари проводитимуться New York Film Academy.

Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова сказала: "Ми впевнені, що ця колаборація між фінансованою ЄС House of Europe та Netflix зміцнить українські голоси на глобальному рівні та надасть потужний поштовх українському кінематографу. В умовах російської військової агресії важливо, щоб світ чув не тільки про українців, але і від українців. Боротьба ведеться не тільки на фізичному полі бою, але і в серцях та розумах людей. Підтримка Європейським Союзом культури України залишається незмінною як у мирний, так і у воєнний час. Вона відображає зобов'язання ЄС до культурної стійкості та міжнародної солідарності з Україною".

Подання заявок на участь у семінарах відкрито до 17 червня 2024 року на вебсайті House of Europe. Українські сценаристи можуть подати заявку на спеціалізований семінар тут, а продюсери можуть надіслати свої заявки сюди.

Разом з тим Українська Кіноакадемія оголосила отримувачів грантів на розробку сценаріїв. Через високий рівень поданих проєктів, Netflix збільшив кількість грантів до 25, кожен з яких отримає двоє людей, які працюють над проєктом повнометражного фільму. Повний список проєктів, які отримають фінансування та наставництво, доступний на вебсайті Академії, тут.

Ці ініціативи є частиною підтримки української кіно- та телеіндустрії від Netflix Fund for Creative Equity. За останні два роки 200 професіоналів галузі отримали стипендії на творчі цілі, а освіту та наставництво отримали понад 650 українських кінематографістів, сценаристів, продюсерів та інших представників творчої індустрії. За підтримки Netflix, Українська Кіноакадемія надала підтримку вже 73 кінопроєктам з грантами на розробку сценаріїв та ще 10 проєктам, які отримали фінансову допомогу на постпродакшн.

Про House of Europe

House of Europe («Дім Європи») — програма, що фінансується Європейським Союзом, створена для підтримки професійного і творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС і Великій Британії. Вона зосереджена на культурі й креативному секторі, освіті та роботі з молоддю, соціальному підприємництві, медіа. House of Europe пропонує більш як 20 програм: стипендії, покликані допомогти українським спеціалістам і далі працювати всупереч війні, гранти на персональні проєкти, поїздки на конференції, курси й стажування в ЄС і Великій Британії тощо. Команда House of Europe фінансує відновлення культурної інфраструктури, підтримує переклад літератури та творчу співпрацю між Україною та ЄС і Великою Британією. Вони опікуються збереженням української культурної спадщини й розвитком креативних та освітніх стартапів. Онлайн-лабораторії, воркшопи, дискусії, конференції, хакатони та інші заходи відбуваються регулярно в межах програми. Програма House of Europe керується Goethe-Institut Ukraine.

Про Українську Кіноакадемію

Українська Кіноакадемія – українська асоціація експертів та професіоналів у галузі кіно й кіновиробництва. Заснована у 2016 році для підтримки й розвитку сучасного українського кіно. Станом на 2022 рік Українська Кіноакадемія налічує понад 500 професіоналів. З 2017 року Українська Кіноакадемія щорічно вручає Національну кінопремію України «Золота Дзиґа» за професійні досягнення у розвитку українського кіно. Головний символ кінопремії – статуетка «Золота Дзиґа» – символізує швидкий і невпинний розвиток українського кіно.

Про New York Film Academy

New York Film Academy (NYFA) – провідний університет у галузі кіно, медіа та сценічного мистецтва, який пропонує практичні інтенсивні програми бакалаврату та магістратури, різні сертифіковані навчальні курси й воркшопи за багатьма напрямками в Нью-Йорку, Лос-Анджелесі, Маямі, Голд-Кості (Австралія), Флоренції (Італія) тощо. Університетські програми прискорені, тож студенти NYFA можуть здобути ступінь бакалавра за три роки замість чотирьох. Доступні також онлайн-програми, і щороку їхня кількість збільшується. Щоб дізнатись детальніше, відвідайте nyfa.edu.

Про EAVE

EAVE – одна з провідних освітніх програм для продюсерів у Європі з унікальною глобальною мережею. Охоплює більше ніж 2600 продюсерів. Через співпрацю з міжнародними партнерами EAVE залучено до аналогічних програм у всьому світі. З часу заснування у 1988 році основні цілі EAVE полягають у наданні можливостей для професійного навчання та об’єднанні продюсерів із різних куточків світу для сприяння співпраці у кіновиробництві. У EAVE переконані, що підтримка незалежних голосів, творчої уяви та компаній, орієнтованих на розвиток культури, є гострою потребою у глобальній медіаіндустрії у XXI столітті. За допомогою своєї діяльності EAVE прагне зробити внесок у налагодження міцних зв’язків між продюсерами, а також сприяти обміну знаннями та навичками, які посилять незалежне кіновиробництво у всьому світі.

Про Netflix

Netflix – один зі світових лідерів серед сервісів розважального контенту. Вже 260 мільйонів користувачів із платними підписками в більш ніж 190 країнах світу дивляться телесеріали й фільми, а також завантажують ігри різноманітних жанрів різними мовами. Підписники можуть дивитись відео без обмежень будь-де й будь-коли. Почати, призупинити й продовжити перегляд можна коли завгодно. Крім того, підписники можуть змінити план підписки у будь-який час.

Поділитись в Facebook
2024-05-22