Стартує благодійний кіномарафон “CinemAid Ukraine”

У різних містах світу стартує благодійний кіномарафон “CinemAid Ukraine”. Це серія благодійних показів українського кіно за кордоном, ініційована Державним агентством України з питань кіно спільно з Українською кіноакадемією, Асоціацією “Дивись українське”, Українською Кіноасоціацією, ГО “УкрКіноФест”, ГО “Спілка підприємців теле та кіноіндустрії”, ГО “Нарешті”, БО БФ "Двері", ГО “Центр розвитку креативних індустрій” та за підтримки Culture of Solidarity Fund - European Cultural Foundation.

Наразі отримано 76 повнометражних і короткометражних фільмів для показу за кордоном. До програми увійшли як документальні, так і ігрові та анімаційні стрічки. Зокрема, іноземні глядачі матимуть змогу побачити фільми “Поїзд: Київ-Війна”, “Історія Зимового саду”, “Родинна справа”, “В. Сильвестров”, “Безславні кріпаки”, “Крути 1918”, “Жива ватра”, “Невидимий батальйон”, “Заборонений”, “Шляхетні волоцюги”, “11 дітей з Моршина”, “Віктор_Робот”, “Толока”, “Mia Donna”, “Схрон”, “DZIDZIO Контрабас”, “Щедрик” та багато інших. Ці та інші фільми будуть доступні до перегляду у таких країнах: Канада, Туреччина, Ізраїль, Велика Британія, Бельгія, Австралія, США, Італія, НІмеччина, Чехія, Естонія, Латвія, Франція, Польща, Румунія, Болгарія, Литва, Йорданія, Португалія, Іспанія, Данія, Індія, Південна Корея.

“Повномасштабна війна, яку Росія цинічно й підступно розв’язала проти України, відібрала у нас найкраще. Ми змушені зараз відмовитись від того, що приносило радість і задоволення. Це ж стосується і кіно. На превеликий жаль, ми не можемо зараз розділити з друзями емоції від перегляду якісного українського кінематографу, обговорити його і поділитися враженнями. Але це можуть зробити іноземні глядачі. І долучитись таким чином до нашої спільної боротьби проти ворога. Адже перемога буде за нами. І разом ми обов’язково її здобудемо!” - запевнила Марина Кудерчук, голова Державного агентства України з питань кіно.

Зібрані кошти будуть перераховані на три напрямки підтримки України: в фонд “Повернись живим”, на підтримку кіноіндустрії країни під час війни та на допомогу постраждалим від війни кінематографістам та їх сім'ям.

Сайт проєкту: https://www.cinemaid.org/

Facebook-сторінка: https://www.facebook.com/CinemAidUkraine

Поділитись в Facebook
2022-03-28