Стартує приймання заявок від кандидатів до Правління та Наглядової ради Української кіноакадемії

З огляду на завершення терміну повноважень третього складу Правління Української кіноакадемії розпочинається приймання заявок від кандидатів до Правління та Наглядової ради. Члени Української кіноакадемії можуть подати свою кандидатуру на участь з 1 грудня до 8 грудня (15:00) на офіційному сайті в особистому кабінеті.

Останні роки видалися вкрай важкими для кіноіндустрії країни. Спочатку галузь прийняла виклики, які поставила перед нею пандемія. А зараз індустрія знаходиться в умовах повномасштабної війни Росії проти України. Ці дев’ять місяців показали, наскільки важливою є консолідація кінопрофесіоналів заради спільної мети. Тож впевнена, що наступний склад Правління, який ми зараз розпочнемо формувати, досягне всіх поставлених цілей”, – зазначила виконавча директорка Української кіноакадемії Анна Мачух.

Згідно з Положенням, Правління є консультативно-дорадчим органом та діє з метою підвищення ефективності діяльності Кіноакадемії. Основними завданнями Правління є визначення стратегії функціонування та надання рекомендацій щодо діяльності Української кіноакадемії. Кандидатом на вибори до Правління може стати будь-який чинний член Кіноакадемії.

Згідно з Положенням, Наглядова Рада є керівним органом Української кіноакадемії. Основними завданнями Наглядової Ради є вирішення спірних питань та здійснення контролю роботи Правління та Виконавчого директора. Кандидатами на вибори до Наглядової Ради можуть стати члени Кіноакадемії або інші зацікавлені особи, чию кандидатуру погодить чинна Наглядова Рада.

Онлайн-голосування на сайті Української кіноакадемії відбудеться з 9 грудня до 23 грудня. У голосуванні можуть брати участь лише члени Кіноакадемії. Результати виборів будуть оголошені протягом тижня з моменту закінчення голосування, тобто не пізніше 30 грудня 2022 року.

Детально: Правила проведення виборів

Поділитись в Facebook
2022-12-01