Стартувало голосування за фільми у номінації “Премія глядацьких симпатій” Кінопремії “Золота Дзиґа”

Проголосувати за улюблену стрічку в онлайн-режимі глядачі можуть до 12 квітня на сайті segodnya.ua

18 березня Українська кіноакадемія оголосила усіх номінантів на здобуття Четвертої Національної кінопремії “Золота Дзиґа”. У межах Національної кінопремії вже втретє вручатиметься “Премія глядацьких симпатій”. У цій номінації – ТОП-10 українських фільмів, які за період прокату з 1 січня 2019 року по 31 грудня 2019 року переглянула найбільша кількість глядачів, з дозволу правовласника.

Зробити свій вибір та проголосувати за найкращий фільм Кінопремії “Золота Дзиґа” у номінації “Премія глядацьких симпатій” можуть самі глядачі. Голосування проходитиме на сайті segodnya.ua до 12 квітня. Переможе той фільм, який набере найбільшу кількість голосів за період голосування.

““Медіа Група Україна” третій рік поспіль підтримує дуже важливу для галузі ініціативу – Кінопремію “Золота Дзиґа”. Ми раді, що глядацьке голосування традиційно відбувається на нашому сайті segodnya.ua. Минулого року українці активно дивилися національні стрічки, тож, впевнені, що багатомільйонна аудиторія нашого ресурсу обере найдостойніших. У цей складний період необхідно продовжувати важливі для нашої культури ініціативи”, – коментує Олена Шрамко, директор департаменту з корпоративних комунікацій “Медіа Групи Україна”.

Фільми, які беруть участь у номінації «Премія глядацьких симпатій»

  • “Давай танцюй” (реж. Олександр Березань)
  • “Зустріч однокласників” (реж. Валентин Шпаков)
  • “Заборонений” (реж. Роман Бровко)
  • “Захар Беркут” (реж. Ахтем Сеітаблаєв, Джон Вінн)
  • “Клара та чарівний дракон” (реж. Олександр Клименко)
  • “Крути 1918” (реж. Олексій Шапарєв)
  • “Свінгери - 2” (реж. Андрейс Екіс)
  • “Фокстер і Макс” (реж. Анатолій Матешко)
  • “Ціна правди” (реж. Аґнешка Голланд)
  • “Я, ти, він, вона” (реж. Володимир Зеленський, Девід Додсон)

Цього року Кінопремію “Золота Дзиґа” вручатимуть у 23 номінаціях. Серед них – 2 нові. Відтепер у межах Національної кінопремії “Золота Дзиґа” започатковано премію “Відкриття року”. Переможцем може стати будь-яка персоналія, що відзначилась видатними досягненнями чи здобутками за останній рік. Визначення переможців у цій номінації проходить на закритому засіданні Правління та Наглядової Ради. Окрім того, Четверту Кінопремію також вручатимуть за “Найкращі візуальні ефекти”. Переможця обиратимуть серед ігрових повнометражних фільмів.

Результат голосування у номінації “Премія глядацьких симпатій”, а також імена переможців в усіх номінаціях, буде оголошено 28 квітня під час церемонії Четвертої Національної кінопремії “Золота Дзиґа”, яка цього року відбудеться в онлайн-форматі.

Поділитись в Facebook
2020-03-24