Церемонія вручення П’ятої Національної кінопремії “Золота Дзиґа” відбудеться 12 червня

Ведучими урочистої церемонії стануть Олег Панюта і Дар’я Трегубова

Церемонія нагородження переможців Кінопремії “Золота Дзиґа” відбудеться 12 червня. А ведучими церемонії стануть журналіст і телеведучий Олег Панюта та акторка і телеведуча Дар’я Трегубова.

Урочиста церемонія нагородження лауреатів V Національної кінопремії цьогоріч відбуватиметься за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

“Креативні індустрії зіштовхнулися з важкими випробуваннями. Та попри це кіногалузь продовжує розвиватися та рости. А Кінопремія "Золота Дзига" вже п'ять років поспіль доводить, що українському кіно бути. Кіноіндустрія - це живий організм, який подекуди може оступитися, впасти, але постійно піднімається, сягаючи нових вершин. І одне з наріжних завдань Держкіно, підтримувати галузь і надавати їй інструменти для подальшого розвитку та масштабування", - зазначила очільниця Державного агентства України з питань кіно Марина Кудерчук.

Відомий український журналіст Олег Панюта має більше ніж 20-річний досвід. Він є ведучим інформаційно-аналітичного щотижневика “Сьогодні. Підсумки з Олегом Панютою» на телеканалі “Україна”. За час своєї кар’єри Олег Панюта провів десятки інтерв’ю з найвпливовішими людьми країни, серед яких президенти, міністри і політики. Крім того, він знавець українського кіно, і вже багато років поспіль є ведучим Одеського міжнародного кінофестивалю. Також Олег Панюта – один з тренерів “Медіа Майстерні” - освітньої медіа-школи телеканалу “Україна”.

“Минулий рік був непростим, а надто - для українського кіно. Та на цій землі кіномитці звикли приймати виклики - чи у вигляді радянської партдиктатури, чи - розгубленості на початку незалежності. Теперішній ковідний період також став викликом для індустрії. Тим цікавіше усвідомлювати, що він не зіпсував унікальний творчий настрій, та не відбив звичку боротися. Цьогорічні номінанти - чудове цьому підтвердження!”, - зазначає Олег Панюта.

За свою кар’єру Дар’я Трегубова вже встигла попробувати себе ведучою, режисером, редактором на українських телеканалах, а також вона писала сценарії до телепрограм, фільмів та рекламних роликів. Дар’я почала зніматися в кіно у 2006 році. Її фільмографія налічує майже півсотні робіт, серед яких телесеріали “Серце матері”, “Тато Ден”, “Сувенір із Одеси”, повнометражні фільми “Правило бою”, “Сторонній” та інші. У 2017 році Дар’я стала ведучою шоу “Цієї миті рік потому”, а у 2019-му – співочого шоу "Х-Фактор" на телеканалі СТБ.

“Кіно - це любов. А Дзиґа - це пристрасть! І вже третій рік поспіль я щаслива у неї поринути. Цьогорічна така довгоочікувана церемонія проходитиме офлайн, тож можна буде нарешті обійняти колег, відсвяткувати перемоги цього непередбачуваного року і вперше (!) привітати лауреатів у новій номінації - найкращий серіал”, - говорить Дар’я Трегубова.

Цьогоріч Кінопремія “Золота Дзиґа” вручатиметься у 23 номінаціях, серед яких одна нова – “Найкращий ігровий серіал”. Лідерами за кількістю номінацій стали – “Погані дороги” (15), “Атлантида” (11), “Толока” (9), “Земля блакитна, ніби апельсин” (4) і “Черкаси” (4). Загалом на участь у П’ятій Кінопремії було подано 86 повнометражних та короткометражних стрічок, з яких до довгого списку увійшла 81 кіноробота.

Поділитись в Facebook
2021-05-20