Творча зустріч із Дмитром Томашпольським “Своя колія. Війна з форматом”

Дмитро Томашпольський - член Європейської кіноакадемії, учасник та лауреат понад 20-ти вітчизняних та міжнародних кінофестивалів. Брав участь у кінофестивалях в Карлових Варах (“Усім привіт”, 1999), Коттбусі (“Про шалене кохання, Снайпера та космонавта”, 1992), Трієсті (“Будемо жити”, 1995). Стрічка “Моя бабуся Фані Каплан” (2016) перемогла в двох номінаціях Першої Національної кінопремії, отримала нагороду Одеського МКФ та була визнана найкращим фільмом іноземною мовою на МКФ Crystal Palace в Лондоні. Документальна стрічка “Лариса Кадочникова. Автопортрет” (2013) відзначена премією ім. І. Миколайчука та нагородою НСКУ за найкращий документальний фільм року.

На творчій зустрічі Дмитро Томашпольский розкаже, як зберегти свою індивідуальність та залишитись в професії, які перешкоди можуть з'явитися на творчому шляху та яким чином їх долати, що таке успіх – примарний та справжній, проведе аналіз творчих прийомів на основі власних фільмів. Також він дасть відповіді на питання: режисер та сценарист – дві професії, чи одна? Що робити, якщо ви не вмієте малювати, чи існують альтернативні способи розкадровки? Як вирішувати проблеми в роботі зі знімальною групою та акторами? Що робити з готовим фільмом – прокат, реклама, фестивалі? Чи є життя після фільму? Дмитро Томашпольский розповість про власний досвід у кіновиробництві - від асистента і другого режисера до продюсера й режисера-постановника.

Фільмографія Дмитра Томашпольського складається не тільки з ігрових стрічок, а також з документальних, телефільмів та серіалів. З березня в Україні стартує прокат його нової роботи “Ржака”. Наразі режисер працює над своїм 25-им фільмом “Сторонній”, вихід якого планується наступного року.

Творча зустріч відбудеться 2-го березня о 19:00 в просторі Chasopys EduSpace за адресою: вул. Велика Васильківська, 30, 3 поверх (код дверей 240). Вартість квитка за посиланням - 150 грн до 1-го березня включно. Також квиток можна придбати безпосередньо перед початком заходу за ціною 200 грн. Кількість місць обмежена.

Посилання на подію в Фейсбук: //bit.ly/2ExSCca

Поділитись в Facebook
2018-02-16