У Києві презентували проєкт "Єдиний квиток" для українських кінотеатрів

15 грудня у київському кінотеатрів “Оскар” відбулась презентація системи “Єдиний квиток” від Державного агентства з питань кіно.

Презентацію відкрили Голова Держкіно Марина Кудерчук та народний депутат, заступник голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, голова Підкомітету у сфері кінематографу та реклами Верховної Ради України Павло Сушко.

"Єдиний квиток" є системою збору, обліку та обробки інформації про демонстрацію кінофільмів у кінотеатрах України. Створено його для ефективного використання та планування державного бюджету, отримання прозорої звітності, стимулювання розвитку українського кінематографа та формування привабливої відкритої індустрії для міжнародного ринку.

Це ще один крок до створення прозорої системи кінопрокату в Україні! Така система давно успішно впроваджена в Європі на міжнародному та кросссекторальному рівні (ТВ, стрімінгові платформи). Це дозволяє передбачити результати прокату або демонстрації фільму заздалегідь і планувати бюджет та канали промокампанії відповідно до прогнозів. Єдиний квиток — це цивілізована система обліку продажів квитків, яка дозволяє всім учасникам процесу (кіновиробникам, дистриб’юторам та кінотеатрам) чітко бачити, що відбувається з прокатом фільму. Відповідно, система дозволить не лише швидко реагувати та коригувати промокампанію фільму, але й дасть можливість робити аналітику на майбутнє та уникати помилок в плануванні прокату”, - коментує виконавча директорка Української кіноакадемії Анна Мачух.

Система “Єдиний квиток” також передбачає автоматизацію процесів отримання прокатних свідоцтв. Наразі розроблена основа функціоналу, яка дозволить комунікувати з кінотеатрами та отримувати необхідну інформацію. Статистика системи буде відображатись на сайті Держкіно, аби учасники кінопроцесу мали максимально прозору інформацію.

Система електронного обліку квитків мала бути впроваджена ще із 2017 року, але технічна і фінансова можливості з’явилися лише сьогодні. За словами голови Держкіно Марини Кудерчук, зараз розпочинається тестовий запуск "Єдиного квитка", а після вступу в дію відповідної Постанови КМУ і адаптації системи “Єдиний квиток” запрацює на всій території країни.

Повний запис онлайн-трансляції презентації системи "Єдиний квиток" можна переглянути на ютуб-каналі Держкіно за посиланням: https://youtu.be/JrzLN2hTb10

Поділитись в Facebook
2021-12-16