Українська Кіноакадемія: завершено прийом заявок

Прийом заявок тривав один місяць, за цей період з’явилося 343 претенденти на вступ до Української Кіноакадемії.

За результатами розгляду 241 кандидат отримав статус члена Української Кіноакадемії, серед котрих такі найвідоміші українські кінодіячі - Роман Балаян, Лариса Кадочникова, Володимир Зеленський, Володимир Горянський, Остап Ступка, Сергій Лозниця, Дмитро Ступка, Олексій Горбунов, Ольга Сумська та багато інших. Також серед членів Кіноакадемії розпочато голосування за членів Правління. Обирають серед тих, хто висунув свою кандидатуру при заповненні заявки.

На участь у конкурсі Першої Національної Кінопремії було подано 76 повнометражних та короткометражних ігрових, документальних та анімаційних фільмів. Зараз триває селекція фільмів на відповідність вимогам регламенту Першої Національної Кінопремії. 23 березня почнеться двоетапне голосування за переможців у кожній з 13 номінацій. Чесність і достовірність оприлюднених результатів голосування підтвердить аудиторсько-консалтингова компанія Kreston GCG, що стала офіційним аудитором Першої Національної Кінопремії. Kreston GCG представляє в Україні міжнародну мережу Kreston International, одну з провідних світових організацій в галузі аудиторських та консалтингових послуг, яка налічує більше 20 000 фахівців у 108 країнах світу.

Переможці у кожній з номінацій будуть оголошені під час урочистої церемонії вручення нагород Першої Національної Кінопремії, що відбудеться 20 квітня

Поділитись в Facebook
2017-10-08