Українська кіноакадемія підтримує Олега Сенцова

Українська кіноакадемія разом з компанією 2FLAME створили відеоролик на підтримку режисера, матеріали надало радіо “Свобода”

 

З моменту незаконного затримання та засудження Олега Сенцова у 2014 році світова кіноспільнота неодноразово підтримувала режисера та наголошувала на неправомірності дій російського уряду.

 

Українська кіноакадемія бажає докласти максимум зусиль для визволення Олега Сенцова та привернути ще більше уваги до незаконного ув’язнення режисера. Для цього Кіноакадемія та компанія 2FLAME створили відео на підтримку Сенцова, фотографії для роликів надало радіо “Свобода”. Кіноакадемія пропонує українським кінематографістам демонструвати ці відеозаставки перед показами своїх фільмів на кіноподіях в Україні та за кордоном. Відео вже було надіслано членами Української кіноакадемії.

 

“Українська кіноакадемія пропонує супроводжувати нагадуванням про долю Олега Сенцова кожний український фільм, який з’являється на українській та міжнародній арені, адже ми маємо звертати увагу світу на долю нашого колеги. Арештовувати і судити людину за свободу думки і слова цілком неприйнятно та повністю суперечить основним цінностям демократичного суспільства,” - говорить Голова Правління Української кіноакадемії Михайло Іллєнко.

 

Сподіваємося, що ця ініціатива допоможе поширити інформацію про незаконне засудження Олега Сенцова та сприятиме якомога швидшому виходу українського режисера на волю.

 

Відео на підтримку Олега Сенцова:

 

Українська версія: http://bit.ly/2z5msxS

 

Англійська версія: http://bit.ly/2ziVRlt

 

Українсько-англійська версія: http://bit.ly/2zVhUf1

Поділитись в Facebook
2017-11-24