Українська кіноакадемія та Національна кінопремія: завершено приймання заявок

На участь у конкурсі кінопремії “Золота Дзиґа” надійшло 77 повнометражних та короткометражних фільмів

Заявки на участь у конкурсі Національної кінопремії та на членство в Українській кіноакадемії приймалися до 15 січня. Наразі склад Кіноакадемії налічує 307 українських кінопрофесіоналів. Приймання заявок на членство в Українській кіноакадемії до кінця квітня призупинено.

На участь у конкурсі кінопремії “Золота Дзиґа” було подано 77 повнометражних та короткометражних стрічок. Серед них 22 повнометражних ігрових, 30 короткометражних ігрових, 17 документальних та 8 анімаційних фільмів. Заявки приймалися від фільмів, які були в українському прокаті принаймні тиждень або брали участь у міжнародному кінофестивалі в період з 1 січня до 31 грудня 2017 року. За рішенням Правління Української кіноакадемії короткометражні документальні фільми цього року на братимуть участь у конкурсі кінопремії “Золота Дзиґа”.

Зараз триває селекція фільмів на відповідність вимогам регламенту Другої Національної кінопремії. 22 січня члени Кіноакадемії розпочнуть голосування за фільми-претенденти на “Золоту Дзиґу” - короткий список буде оголошено у лютому. У березні члени Правління Кіноакадемії визначать номінантів на Другу Національну кінопремію.

Нагадуємо, що цього року статуетка “Золота Дзиґа” вручатиметься у 18 номінаціях.  Вручення нагород переможцям відбудеться 20 квітня.

 

 
Поділитись в Facebook
2018-01-17