Українська Кіноакадемія за підтримки Netflix запускає ще одну програму для допомоги українським кінематографістам

Протягом останніх двох років Українська Кіноакадемія співпрацює з Netflix для надання підтримки українським кінематографістам та професіоналам телеіндустрії, які стикнулися з наслідками повномасштабного російського вторгнення. Продовжуючи цю співпрацю, Кіноакадемія запускає сьогодні нову програму грантів для українських сценаристів та продюсерів, які можуть подавати заявки на отримання наставницької і фінансової підтримки для своїх проєктів.

Програма пропонує гранти по 10 000 доларів США на підтримку 20 проєктів з розробки сценарію повнометражного художнього фільму для команд сценаристів та продюсерів, які мають громадянство України. Кожна обрана команда також братиме участь у майстер-класах, розроблених EAVE, та отримає індивідуальні консультації і наставництво від експертів EAVE щодо написання сценарію, фінансування та маркетингових стратегій для їхніх проєктів. Подання заявок уже доступне на вебсайті development24.uafilmacademy.org та триватиме до 17 квітня.

Ця ініціатива від Netflix Fund for Creative Equity є продовженням підтримки української кіно- та телеіндустрії. На сьогодні вже 200 фахівців галузі отримали стипендії для реалізації своїх творчих цілей, а навчання та наставництво були запропоновані понад 650 українським кінематографістам, сценаристам, продюсерам та іншим представникам галузі. За підтримки Netflix Українська Кіноакадемія також допомогла 48 проєктам, виділивши гранти на розробку сценарію, та 10 передовим кінопроєктам, надавши фінансову підтримку для допомоги у постпродакшені.

«Надзвичайно приємно, що Netflix підтримує українських кінематографістів і вкотре доводить, що є довгостроковим партнером творчої індустрії та української культури взагалі. Така підтримка у вигляді фінансової допомоги й експертизи неоціненна для українських креативників, що попри війну продовжують створювати видатні кіно- і телевізійні проєкти, які люблять люди в Україні та за її межами. Водночас я закликаю українських фахівців взяти участь у цій ініціативі, щоб отримати новий досвід та розширити мережу співпраці. Кожен новий сценарій, кожна нова телевізійна програма або фільм про Україну та від України є частиною нашої перемоги», – прокоментував Ростислав Карандєєв, в. о. міністра культури та інформаційної політики України.

Кожен український митець може подати заявку на участь в ініціативах незалежно від нинішнього місця проживання. Проєкти розглядатиме журі, до складу якого входитимуть міжнародні експерти кіноіндустрії – Крістіна Оберг, Юлія Гебауер, Миколай Покромскі та Магдалена Шведкович. Крім того, Українська Кіноакадемія сприятиме у перекладі готових сценаріїв англійською мовою, щоб проєкти мали вихід на міжнародний кіноринок.

Підтримка Netflix для української аудіовізуальної індустрії також передбачає проведення цифрових майстер-класів, спрямованих на поліпшення навичок та знань креативників. Пізніше цього року New York Film Academy за підтримки програми ЄС House of Europe організує майстер-клас для початківців та досвідчених сценаристів і продюсерів. Подача заявок відкриється у травні.

Про Українську Кіноакадемію

Українська Кіноакадемія – українська асоціація експертів та професіоналів у галузі кіно й кіновиробництва. Заснована у 2016 році для підтримки й розвитку сучасного українського кіно. Станом на 2022 рік Українська Кіноакадемія налічує понад 500 професіоналів. З 2017 року Українська Кіноакадемія щорічно вручає Національну кінопремію України «Золота Дзиґа» за професійні досягнення у розвитку українського кіно. Головний символ кінопремії – статуетка «Золота Дзиґа» – символізує швидкий і невпинний розвиток українського кіно.

Про EAVE

EAVE – одна з провідних освітніх програм для продюсерів у Європі з унікальною глобальною мережею. Охоплює більше ніж 2600 продюсерів. Через співпрацю з міжнародними партнерами EAVE залучено до аналогічних програм у всьому світі. З часу заснування у 1988 році основні цілі EAVE полягають у наданні можливостей для професійного навчання та об’єднанні продюсерів із різних куточків світу для сприяння співпраці у кіновиробництві. У EAVE переконані, що підтримка незалежних голосів, творчої уяви та компаній, орієнтованих на розвиток культури, є гострою потребою у глобальній медіаіндустрії у XXI столітті. За допомогою своєї діяльності EAVE прагне зробити внесок у налагодження міцних зв’язків між продюсерами, а також сприяти обміну знаннями та навичками, які посилять незалежне кіновиробництво у всьому світі.

Про House of Europe

House of Europe («Дім Європи») — програма, що фінансується Європейським Союзом, створена для підтримки професійного і творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС і Великій Британії. Програма фокусується на культурі та креативному секторі, освіті та роботі з молоддю, соціальному підприємництві та медіа. House of Europe пропонує більш як 20 програм: поїздки на конференції, професійні події, стажування і нетворкінг у ЄС та Великій Британії, навчальні подорожі, резиденції, тренінги та інші можливості. Команда House of Europe підтримує творчу співпрацю і копродукцію між українськими організаціями та їхніми партнерами з ЄС, а також фінансує розвиток культурної інфраструктури. Після початку повномасштабного вторгнення Росії, House of Europe виділила пакет невідкладної допомоги розміром 1,5 мільйона євро. Програма House of Europe керується Goethe-Institut Ukraine.

Про New York Film Academy

New York Film Academy (NYFA) – провідний університет у галузі кіно, медіа та сценічного мистецтва, який пропонує практичні інтенсивні програми бакалаврату та магістратури, різні сертифіковані навчальні курси й воркшопи за багатьма напрямками в Нью-Йорку, Лос-Анджелесі, Маямі, Голд-Кості (Австралія), Флоренції (Італія) тощо. Університетські програми прискорені, тож студенти NYFA можуть здобути ступінь бакалавра за три роки замість чотирьох. Доступні також онлайн-програми, і щороку їхня кількість збільшується. Щоб дізнатись детальніше, відвідайте nyfa.edu.

Про Netflix

Netflix – один зі світових лідерів серед сервісів розважального контенту. Вже 260 мільйонів користувачів із платними підписками в більш ніж 190 країнах світу дивляться телесеріали й фільми, а також завантажують ігри різноманітних жанрів різними мовами. Підписники можуть дивитись відео без обмежень будь-де й будь-коли. Почати, призупинити й продовжити перегляд можна коли завгодно. Крім того, підписники можуть змінити план підписки у будь-який час.

Поділитись в Facebook
2024-04-09