Українські кіноорганізації звернулись до Прем'єр-міністра України з відкритим листом щодо провалу конкурсу на посаду Голову Держкіно

Опубліковано відкритий лист українських кіноорганізацій до Прем'єр-міністра України щодо провалу конкурсу на Голову Держкіно

У листі, зокрема, йдеться: «Шановний пане Прем’єр-міністре, Процедура призначення Голови Держкіно потребує вашої, на жаль, негайної уваги. Вже протягом трьох місяців робота Держкіно зупинена, бо попередній Голова пан Іллєнко пішов у відставку, а конкурс на призначення нового Голови зірвався через порушення закону. Оскільки ситуація набула публічного розголосу в Україні та за її межами, ми вирішили звернутись до вас саме із відкритим листом.

З підстав, які ми зазначаємо нижче, відновлення довіри до конкурсу в рамках наявної нормативної бази є неможливим. Ми також не бачимо можливості для проведення повторного конкурсу у тій ситуації, яка склалась. Однак ми бачимо можливість її вирішення за вашої безпосередньої участі у такий спосіб:

● Звільнити із Комісії з питань вищого корпусу державної служби політично заангажованого пана Корнієнка.

● Кабінет Міністрів України має всі повноваження прийняти рішення про повторне проведення співбесіди, або

● Оперативно внести зміни до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби і запровадження права Комісії з питань вищого корпусу державної служби провести співбесіду повторно, за скаргою одного із кандидатів.

● Обидва варіанти передбачають необхідність скасування повторно оголошеного конкурсу на голову Держкіно, а також звільнення із комісії політично заангажованого пана Корнієнка. Сподіваємось на Вашу мудру і виважену реакцію на цей лист». У листі максимально коротко описані фактичні обставини ситуації, а також зроблена їхня юридична кваліфікація. Лист підписали очільники та представники Української кіноакадемії, Асоціації української кіноіндустрії, Асоціації «Сприяння розвитку кінематографа в Україні - дивись українське», Громадської організації творче об'єднання Вавилон 13, Громадської організації “Сучасне Українське Кіно”, Адвокатського об’єднання Axon Partners.

Повний текст листа тут: https://axon.click/open_letter

Також із текстом листа можна ознайомитись тут: http://bit.ly/2qbxCSF

Поділитись в Facebook
2019-12-02