Українських підлітків запрошують визначити переможця премії Young Audience Award (YAA) Європейської кіноакадемії

Цього року українців 12-14 років запрошують приєднатися до тисяч юних ентузіастів з усієї Європи, аби визначити переможця премії Young Audience Award Європейської кіноакадемії.

У визначенні найкращого з трьох фільмів-фіналістів братимуть участь тінейджери з 42 країн. До короткого списку премії увійшли два ігрові та один документальний фільм, які були відібрані кіноекспертами та підлітками з усієї Європи. Зокрема, серед фіналістів:

  • Тварина”, реж. Сиріл Діон (Франція)
  • Королева комедії”, реж. Санна Ленкен (Швеція)
  • Мрії, як дикі тигри”, реж. Ларс Монтаг (Німеччина)

Українських підлітків запрошують долучитися в онлайн-форматі з міркувань безпеки. Таким чином журі з України зможе переглянути три стрічки зі шорт-листу, поставити питання творцям фільмів під час Q&A сесії, а також долучитися до спільного обговорення картин з кінознавцями під час онлайн-сесій в малих групах.

Для реєстрації потрібно надіслати своє ім’я та прізвище та місто проживання на електронну адресу info@uafilmacademy.org не пізніше 28 жовтня. Долучитися до участі можуть підлітки, які проживають в Україні або перебувають поза її межами.

З 7 до 11 листопада журі переглядатиме фільми, аби визначитися з переможцем, голосування за якого відбудеться 12-13 листопада. Церемонія нагородження пройде 13 листопада 2022 року в Ерфурті (Німеччина), а також транслюватиметься онлайн: yaa.europeanfilmaawards.eu.

Участь молодих глядачів у визначенні переможця премії Young Audience Award Європейської кіноакадемії спонукає підлітків до взяття відповідальності, а також залучає їх до якісного європейського кінематографу. Премія – це унікальна можливість побудувати мости між культурами та привернути увагу до важливих соціальних питань, що дає змогу молодим ентузіастам кіно бути каталізаторами позитивних змін і підтримує краще розуміння своїх європейських сусідів. Крім того, участь - це можливість отримати досвід активного члена європейської спільноти в демократичному процесі голосування.

Захід організовано Європейською кіноакадемією та European Film Academy Productions за підтримки Mitteldeutsche Medienförderung (MDM) та Creative Europe Media у партнерстві з Українською кіноакадемією. Нагадаємо, що раніше Україна вже брала участь у визначенні переможців Young Audience Award і тепер знову відновлює свою присутність.

Контактний емейл Української кіноакадемії для питань та додаткової інформації про участь: info@uafilmacademy.org.

Поділитись в Facebook
2022-09-16