В межах Національної кінопремії “Золота Дзиґа” буде вручатися нагорода імені Юрія Мінзянова

На честь відомого українського кінопродюсера Юрія Мінзянова, який раптово помер 7 листопада, запроваджено нову назву номінації. Під час V Національної кінопремії “Золота Дзиґа” буде вручено статуетку за “Найкращий короткометражний ігровий фільм” (Премія ім. Ю. А. Мінзянова).

З такою ініціативою виступив член Правління Української кіноакадемії Влад Ряшин за згоди сина Юрія Дмитра. Рішення було прийнято під час засідання оновленого складу Правління Української кіноакадемії, яке відбулось 12 листопада. За рішення проголосували одностайно.

Для мене особисто і для всієї команди Star Media це стало великою втратою. На згадку про нашого друга, справжнього професіонала своєї справи ми запропонували Українській кіноакадемії увічнити пам'ять про Юрія в назві однієї з номінацій - "Найкращий короткометражний ігровий фільм". Він з особливим трепетом ставився до своїх короткометражних проєктів, в роботі над якими відкривав нові таланти. Вірю, що вручення цієї премії продовжить велику справу Юрія - пошук справжніх творчих талантів!” - зазначив Влад Ряшин.

Юрій Мінзянов народився 29 березня 1956 року в Казані. Закінчив режисерський факультет ВГІК у 1979 році. Згодом працював на телеканалах, а у 2016 році створив власний продакшн “Крісті фільм”, яку очолював разом із сином Дмитром. У творчому доробку продюсера такі фільми, як “Припутні”, “Секс і нічого особистого, “Безславні кріпаки”, “Погані дороги” та інші. Юрій Мінзянов був членом Української та Європейської кіноакадемії.

Поділитись в Facebook
2020-11-23