В межах V Національної кінопремії започатковано нову номінацію

У 2021 році Українська кіноакадемія вперше вручить Національну кінопремію в номінації “Найкращий оригінальний серіал”. Лауреата оголосять під час V Кінопремії “Золота дзиґа”.

Подати заявку на розгляд зможуть оригінальні ігрові українські серіали, що мають посвідку національного фільму та у яких була прем'єра на загальнонаціональному телеканалі або онлайн-платформі в дати визначені Регламентом Кінопремії.

Останнім часом ми побачили, наскільки виросла не лише кількість, а і якість українських серіалів. Українські глядачі побачили драматичні підліткові переживання у “Перших ластівках”, засновану на повісті Івана Нечуя-Левицького комедію “Спіймати Кайдаша”, драмеді про дорослішання “Секс, Інста і ЗНО” та інші. Зважаючи на те, що в теле- та вебпросторі з’явилися дійсно достойні претенденти на звання кращих, Українська кіноакадемія пішла шляхом колег кіноакадемій інших країн і запровадила нову номінацію “Найкращий оригінальний серіал”, аби відзначати досягнення і в цій галузі кінематографу”, - зазначила виконавча директорка Української кіноакадемії Анна Мачух.

Вибір переможця в номінації “Найкращий оригінальний серіал” відбудеться в 2 етапи: 1-й - голосування всіма членами Кіноакадемії та формування трійки номінантів; 2-й етап - голосування за переможця в номінації Правлінням та Наглядовою Радою.

Крім того, відтепер членами Української кіноакадемії можуть стати і ті кінематографісти, які працювали лише над серіалами.

Поділитись в Facebook
2020-12-01