Ведучими онлайн-церемонії вручення Четвертої Національної кінопремії стануть Дар'я Трегубова та Тімур Мірошниченко

Акторка і телеведуча Дар'я Трегубова та коментатор і телеведучий Тімур Мірошниченко проведуть церемонію вручення нагород Національної кінопремії “Золота Дзиґа” 3 травня в режимі онлайн

Дар'я Трегубова розпочала свою кар'єру ще у 18 років. Спочатку вона пробувала себе ведучою, режисером, редактором на українських телеканалах. Також писала сценарії до телепрограм, фільмів та рекламних роликів. З 2006 року почала зніматися в кіно та займатися дублюванням стрічок. Фільмографія Дар'ї Трегубової налічує майже півсотні робіт, серед яких телесеріали “Серце матері”, “Тато Ден”, “Сувенір із Одеси”, Загадка для Анни" та інші, а також повнометражні фільми “Правило бою” (реж. О. Шапарєв), “Сторонній” (реж. Д. Томашпольський). У 2017 році Дар’я стала ведучою шоу “Цієї миті рік потому”, а у 2019-му – співочого шоу "Х-Фактор" на телеканалі СТБ.

“Золота Дзиґа” - головна кінопремія країни, на яку ми всі чекали цілий рік. І зараз, в умовах загального карантину та ізоляції, коли кінопроцес стоїть на паузі у всьому світі, нам дуже хочеться підтримати колег та відзначити найкращі здобутки українського кінороку. Тому “Дзиґа” буде! “Золота Дзиґа” карантин едішн! З дотриманням усіх правил безпеки ми будемо нагороджувати найкращих. Закликаю всіх колег не засмучуватися і не впадати у відчай, а подумати, скільки прекрасних проектів чекають на нас влітку та восени!” - закликала Дар’я Трегубова.

Тімур Мірошниченко відомий коментатор та ведучий, який починав свою кар’єру у 2005 році на Першому національному, де працює і нині, але вже на UA: Перший. Вів інформаційні програми на “112 Україна”, а також дитячі пісенні конкурси Євробачення, які проходили у Києві у 2009 та 2013 роках. У 2017 році Тімур Мірошниченко став одним з ведучих дорослого пісенного конкурсу Євробачення 2017. З 2019 року є ведучим телепередачі “Зірковий шлях” на ТРК "Україна”.

“Цього року мені пощастило бути причетним до онлайн-трансляцій двох “Оскарів”: американського та українського. Ми вже стільки років вболіваємо за акторів та стрічки, які змагаються за головну голлівудську премію. І я щиро тішуся з того, що врешті ми почали не тільки дивитися українське кіно, а й нагороджувати кращих з кращих в класичному форматі церемонії. Це нагода вшанувати кропітку працю творців фільмів, зроблених в Україні. Для них це дуже важливо! Сподіваюсь, що за декілька років “Золота Дзиґа” стане не менш популярною в світі, ніж “оскарівська ніч”. І дуже круто, що організатори не скасували подію, а швидко підлаштувались під сучасні виклики. Але все ж таки наступного року хотілося б, щоб поруч із онлайн-форматом був і офлайн. Адже справжні емоції, обійми і сльози радості найкраще смакують наживо!” - поділився Тімур Мірошниченко.

Нагадуємо, що церемонія вручення нагород Четвертої Національної кінопремії відбудеться 3 травня в форматі онлайн-шоу.

Трансляцію церемонії 3 травня о 19.00 можна буде дивитись на сайті Української кіноакадемії, на YouTube каналі Української кіноакадемії, а також на онлайн-ресурсі DzygaMDB.

Поділитись в Facebook
2020-04-24