Ведучими церемонії вручення Другої Національної кінопремії стануть Ахтем Сеітаблаєв та Василіса Фролова

Акторка, модель, ведуча Василіса Фролова й режисер та актор Ахтем Сеітаблаєв проведуть урочисту церемонію вручення нагород кінопремії “Золота Дзиґа”

Член Української кіноакадемії Ахтем Сеітаблаєв дебютував в кіно у 2003 році в стрічці Олеся Саніна “Мамай” - як актор та другий режисер. У 2007-ому зняв іронічну комедію “Квартет для двох”. Його стрічка «Чемпіони з підворіття» (2011) отримала спеціальний приз UNICEF та премію ”Золотий Дюк” на 3-ому Одеському міжнародному кінофестивалі за перемогу в номінації “Найкращий український фільм”. Перший кримськотатарський повноформатний фільм «Хайтарма» (2013) - режисерська робота Ахтема Сеітаблаєва, в якій він виконав також головну роль, був відзначений як найкращий фільм року Національною спілкою кінематографістів України. На кінофестивалі в місті Трієст стрічка отримала премію за найкращий повнометражний фільм, на кінофестивалі «Кімерія» в Італії перемогла в номінаціях «Найкраща режисерська робота» та «Найкращий повнометражний фільм», а також отримала нагороду “Ніка” як найкращий фільм країн СНД та Балтії. У 2017 році Ахтем Сеітаблаєв завершив два фільми — «Чужа молитва» та «Кіборги». Обидві стрічки увійшли до короткого списку номінантів на здобуття Другої Національної кінопремії.

“Не секрет, що кожен режисер і кожна людина, яка займається творчістю, очікує на якийсь відгук і бажано, щоб він був позитивний. Я також не є винятком. Мені дуже імпонує, що з’явився приз глядацьких симпатій, адже насправді нас в першу чергу оцінює глядач: чи все йому зрозуміло, чи отримав він повноцінне враження від персонажів, від розвитку їхніх характерів, від їхніх взаємовідносин, від того, як ми розповіли історію”, - говорить Ахтем Сеітаблаєв.

Василіса Фролова почала телекар'єру на початку 2000-х у Харкові. З 2003-го була ведучою на київському каналі М1, згодом - вела першу українську «Фабрику зірок» (2007). У 2006 році вона стала лауреатом премії «Телетріумф» (2006) у номінації “Найкраща розважальна ведуча”. З 2014-го року Василіса працює також радіоведучою. Загалом Фролова провела тисячі годин прямих радіо- та телеефірів, наразі її щодня можна побачити на “Прямому каналі”. Як акторка Василіса брала участь у таких проектах: “Ломбард” (реж. Любомир Левицький), “Місяць-Одеса” (реж. А. Матешко), “Кастинг” (реж. Олександр Шапіро), зіграла у фільмі “Герой нашого часу” (реж. Тоня Ноябрьова), вихід якого очікується у 2018 році.

“Українське кіно зараз переживає винятковий період - держава дає гроші на розвиток того, що апріорі може бути "головним стартапом країни". Я думаю, що ми навіть не до кінця розуміємо, наскільки це чудово. Мені ж надзвичайно приємно бути причетною до головної культурної події року,” - поділилася Василіса Фролова.

Нагадуємо, що урочиста церемонія вручення нагород премії “Золота Дзиґа” відбудеться 20 квітня у Києві. *на фотографії Ахтем Сеітаблаєв у костюмі від A TAN MAN by Andre Tan Vin

Поділитись в Facebook
2018-02-27