Ведучими церемонії вручення Третьої Національної кінопремії стануть Дар'я Трегубова та Олег Панюта

Акторка і телеведуча Дар’я Трегубова та журналіст і телеведучий Олег Панюта проведуть урочисту церемонію вручення нагород Національної кінопремії “Золота Дзиґа”

Акторка та телеведуча Дар’я Трегубова почала свій творчий шлях у 18 років. Працювала ведучою, режисером, редактором на декількох українських телеканалах, створювала сценарії телепрограм, фільмів та рекламних роликів. З 2006 року знімається у кіно та дублює фільми. Вона одна з найбільш затребуваних українських актрис. В її фільмографїї майже півсотні кіноробіт, серед яких ролі в телесеріалах “Серце матері”, “Тато Ден”, “Сувенір із Одеси”, “Лікар Ковальчук” та “Прислуга”, повнометражних фільмах “Правило бою” (реж. О. Шапарєв) та “Сторонній” (реж. Д. Томашпольський), головні ролі в серіалах “Лист помилково” та “Загадка для Анни” (вийшов на телеекрани 1-го лютого 2019). Крім того, у 2017 році Дар’я стала ведучою шоу “Цієї миті рік потому” на телеканалі СТБ, де працює дотепер.

“Кінопремія “Золота Дзиґа” допомагає формувати образ сучасного українського кінематографу, створює інститут зірок, який так необхідний і акторам, і пресі, дає можливість нашим кінематографістам відчути свою значимість та зірвати, врешті-решт, овації. Бути ведучою церемонії - велика гордість і честь для мене, адже кіно - моя пристрасть. Навчаючись на режисурі, я мріяла про той розвиток українського кінематографу, який ми спостерігаємо зараз”, - говорить Дар’я Трегубова.

Олег Панюта – відомий український журналіст, автор і ведучий інформаційно-аналітичного щотижневика «Сьогодні. Підсумки з Олегом Панютою» на телеканалі «Україна». Професіонал із більш ніж 20-річним досвідом. За час своєї кар’єри Олег провів десятки інтерв’ю з найвпливовішими людьми країни – президентами, міністрами, політиками. Крім того, він знавець українського кіно, і вже багато років поспіль є ведучим Одеського міжнародного кінофестивалю. Олег – досвідчений медіа-тренер, експерт, охоче ділиться своїми знаннями з майбутніми фахівцями пера. Він є одним із тренерів «Медіа Майстерні» - освітньої медіа-школи телеканалу «Україна».

“Чудово, що "Золота Дзиґа" з кожним роком набирає обертів. Кінопремія знайшла потужний відгук у професійному середовищі. Тож мені і приємно, і почесно долучитися до цієї знакової події українського кінематографа”, - зазначає Олег Панюта.

Нагадуємо, що урочиста церемонія вручення нагород Третьої Національної кінопремії відбудеться 19 квітня в КВЦ “Парковий”. Цього року Кінопремія вручатиметься в 20 номінаціях. Нещодавно стало відомо, що лауреатом почесної нагороди “Золота Дзиґа” за внесок в розвиток українського кіно стане Юрій Гармаш.

Поділитись в Facebook
2019-02-18