Відкрито приймання заявок на членство в Українській кіноакадемії

З 5 травня поновлено приймання заявок на членство в Українській кіноакадемії. Подати заявку на вступ можна до 15 листопада 2018 включно, заповнивши онлайн-форму

Кожна кандидатура, запропонована на вступ до Кіноакадемії, повинна відповідати вимогам у одній із категорій:

I категорія – представники кіноіндустрії (громадяни України), які, починаючи з 1991 року, брали участь як автори (актори, сценаристи, режисери, оператори, художники-постановники чи композитори) чи продюсери у створенні:

  • одного і більше повнометражних ігрових фільмів;
  • трьох і більше короткометражних фільмів та/або документальних чи анімаційних фільмів;

II категорія – діячі культури, мистецтва та кіноіндустрії, які зробили суттєвий внесок у розвиток та просування українського кінематографа (серед них дистриб’ютори, кінокритики та керівники міжнародних кінофестивалів).

Наразі членами Кіноакадемії є 309 кінопрофесіоналів. Цей статус отримали такі відомі українські кінодіячі, як Михайло Іллєнко, Роман Балаян, Лариса Кадочникова, Сергій Буковський, Сергій Лозниця, Мирослав Слабошпицький, Римма Зюбіна, Єва Нейман, Валентин Васянович, Остап Ступка, Володимир Горянський, Ахтем Сеітаблаєв, Володимир Зеленський, Ольга Сумська та багато інших.

Нагадаємо, що 20 квітня відбулась церемонія вручення нагород Другої Національної кінопремії “Золота Дзиґа”. За переможців у 16 номінаціях голосували усі члени Української кіноакадемії. Лідером за кількістю статуеток стала стрічка “Кіборги”. Лауреата у номінації “За внесок у розвиток українського кінематографа” визначили члени Національної спілки кінематографістів України – ним став Вячеслав Криштофович. Переможця у номінації “Вибір глядача” - фільм “DZIDZIO Контрабас” - було визначено шляхом глядацького онлайн-голосування на сайті segodnya.ua.

Поділитись в Facebook
2018-05-08