Відкрито прийом заявок на участь у Шостій Національній Кінопремії “Золота Дзиґа”

З 15 грудня 2021 року і до 28 лютого 2022 року триватиме прийом заявок на участь у конкурсі Шостої Національної кінопремії “Золота Дзиґа”. Для того, щоб подати фільм для участі, необхідно заповнити онлайн-форму на сайті Української Кіноакадемії.

До участі у конкурсі допускаються українські фільми та серіали або створені у копродукції з Україною, які відповідають таким вимогам:

  • повнометражні ігрові та анімаційні фільми, які були в українському кінопрокаті хоча б тиждень у період з 01 березня 2021 р. до 28 лютого 2022 р.
  • повнометражні документальні, короткометражні ігрові, короткометражні анімаційні фільми, які були в українському прокаті хоча б тиждень або брали участь у конкурсі кінофестивалю з історією щорічної діяльності не менше 5 років та наявністю професійного журі в період з 01 березня 2021 р. до 28 лютого 2022 р.
  • оригінальні ігрові серіали, що мали прем'єру на загальнонаціональному телеканалі або вебплатформі в період з 01 березня 2021 р. до 28 лютого 2022 р., та без залучення фахівців із країни-агресора.
  • всі репліки іноземною мовою мають бути субтитровані, озвучені або дубльовані українською мовою.

Після закінчення прийому заявок буде оголошено довгий список претендентів. Переможців у номінаціях визначають члени Української кіноакадемії та Правління шляхом 2-етапного голосування.

Лауреати Шостої Національної Кінопремії будуть оголошені під час урочистої церемонії вручення нагород, дату проведення якої буде оприлюднено згодом.

Поділитись в Facebook
2021-12-15