Віталіна Біблів, Ірма Вітовська, Олег Москаленко та інші – лауреати Кінопремії “Золота Дзиґа”

Оголошено імена лауреатів Третьої Національної кінопремії “Золота Дзиґа” у 20-ти номінаціях. Серед переможців - Віталіна Біблів, Ірма Вітовська, Олег Москаленко та інші

Перемогу в номінації “Найкраща чоловіча роль другого плану” Третьої Національної кінопремії “Золота Дзиґа” здобув Володимир Ямненко за роль у фільмі “Дике поле” (реж. Ярослав Лодигін). Нагороду вручили цьогорічні номінантки на кінопремію “Золота Дзиґа” – володарка премій ОМКФ та МКФ у Гоа за найкращу акторську роботу Анастасія Пустовіт, а також Антоніна Ноябрьова – режисерка та володарка премії Одеського міжнародного кінофестивалю (2018) у категорії “Найкращий режисерська робота”.

Віталіна Біблів стала лауреаткою у номінації “Найкраща жіноча роль другого плану” за роль у фільмі “Брама” (реж. Володимир Тихий). “Золоту Дзиґу” вручили заслужений артист України, лауреат премій “Золота Дзиґа” та “Кіноколо” за найкращу чоловічу роль Вячеслав Довженко та заслужений артист України, лауреат Другої кінопремії “Золота Дзиґа” за найкращу чоловічу роль другого плану – Віктор Жданов.

Найкращим анімаційним фільмом стала робота режисера Фройда М. Вайзера “Мімікрія”. Нагороду вручили лауреат Другої кінопремії “Золота Дзиґа” за найкращий анімаційний фільм “Причинна” Андрій Щербак та актор кіно, володар титулів “Найсильніша людина України”, “Найсильніша людина світу”, заслужений майстер спорту України Василь Вірастюк.

У номінації “Найкращий сценарій” переміг Сергій Лозниця за сценарій до фільму “Донбас”. Нагороду вручили режисер, продюсер, президент громадської організації “Сучасне українське кіно”, член правління Української кіноакадемії Валерія Сочивець та режисер, лауреат Державної премії СРСР, народний артист України Роман Балаян. “Золоту Дзиґу” в номінації “Найкраща операторська робота” отримав Сергій Михальчук за роботу над стрічкою “Дике поле” (реж. Ярослав Лодигін). Переможця нагородили лауреат Державної премії України імені О. Довженка та Другої кінопремії “Золота Дзиґа” за найкращу роботу оператора-постановника Валентин Васянович, а також продюсер, член Європейської Кіноакадемії, член правління Української кіноакадемії Сергій Лавренюк.

У номінації “Найкраща пісня” перемогу здобула “Моя мамонько рідненька” з фільму “Гірська жінка: на війні” (реж. Бенедикт Ерліґссон) у виконанні українського жіночого хору: Ірини Данилейко, Галини Гончаренко, Сусанни Карпенко. “Золоту Дзиґу” вручили переможцям учасниці популярного театрально-музичного фрік-кабаре “Dakh Daughters”.

Найкращим документальним фільмом на Третій церемонії вручення кінопремії “Золота Дзиґа” став “Міф” (реж. Леонід Кантер та Івана Ясній). Іван Ясній отримав нагороду від продюсера, лауреатки Другої та номінантки Першої кінопремії “Золота Дзиґа” за найкращий анімаційний та документальний фільм Ольги Безхмельніциної та Остапа Костюка – режисера, номінанта Першої кінопремії “Золота Дзиґа” за найкращий документальний фільм “Жива ватра”. “Серед номінантів є команди, якими я захоплююся. Вони створюють конкуренцію, вони не дають заснути, вони дивують своєю роботою. Загалом, мені дуже подобається, що документальне кіно стає сферою експериментів”, – перед оголошенням фільму-переможця сказав Остап Костюк.

У номінації “Найкраща чоловіча роль” здобув перемогу Олег Москаленко за роль у стрічці “Дике поле” (реж. Ярослав Лодигін). “Золоту Дзиґу” переможцю вручили лауреатка Другої Національної кінопремії як найкраща актриса другого плану Ніна Набока та заслужена артистка України, лауреатка премії “Телетріумф”, номінантка на кінопремію “Золота Дзиґа” Олеся Жураківська. “Хочу подякувати всій творчій команді, якій довелося мене терпіти. Окремо дякую тим, хто віддав за мене свій голос”, – сказав Олег Москаленко.

Лауреаткою в номінації “Найкраща жіноча роль” стала Ірма Вітовська, яка зіграла у фільмі “Брама” (реж. Володимир Тихий). Кінопремією “Золота Дзиґа” переможницю нагородили директор холдингу “Медіа Група Україна” Євген Лященко та креативний продюсер телеканалу “Україна”, директор продакшена “Теле Про” Олена Канішевська. “Хочу подякувати дівчатам, які номінувалися разом зі мною. Бажаю вам обов’язкових перемог. Ви маєте для цього великі таланти. Також дякую своєму сину, чоловіку, батькам і сестрам, які терпіли це все. І, звичайно, дякую кіноспільноті за те, що ви створюєте кіно та воюєте за нього”, – подякувала за нагороду Ірма Вітовська.

Чесність і достовірність оприлюднених результатів голосування підтвердила аудиторсько-консалтингова компанія Kreston GCG, що є офіційним аудитором Третьої Національної кінопремії.

Усі фото- та відеоматеріали будуть доступні в розділах “Преса” та “Галерея” на офіційному сайті Української кіноакадемії uafilmacademy.org та каналі в YouTube. Слідкуйте за нашими новинами у Facebook та Instagram.

УКРАЇНСЬКА КІНОАКАДЕМІЯ ТА НАЦІОНАЛЬНА КІНОПРЕМІЯ ВДЯЧНІ ЗА ПІДТРИМКУ ПАРТНЕРАМ І СПОНСОРАМ

  • Заснування ініційоване Одеським міжнародним кінофестивалем
  • За підтримки Державного агентства України з питань кіно
  • Генеральний партнер – АТ «ТАСКОМБАНК»
  • Стратегічний партнер – «Медіа Група Україна»
  • Офіційний партнер - компанія Star Media
  • Офіційний партнер - Mastercard
  • Офіційна локація - КВЦ «Парковий»
  • Генеральний радіопартнер – NRJ
  • Офіційний аудитор – Kreston GCG
  • Інформаційний партнер – журнал VGL
  • Світський партнер – Jetsetter
  • Генеральний модний партнер - Elle
  • Автомобільний партнер – Mazda
  • Офіційний партнер - Latinium
  • Beauty-партнер - ARTDECO
  • Ювелірний партнер – TOUS
  • Офіційний медіа партнер - Фокус
  • Пригощає - Best event
  • Партнер червоної доріжки - салон бізнес-класу Ольги Дикої
  • Fashion partner – Andre Tan
Поділитись в Facebook
2019-04-20