РОЗПОЧАЛОСЬ ПРИЙМАННЯ ЗАЯВОК НА ЧЛЕНСТВО В УКРАЇНСЬКОМУ ОСКАРІВСЬКОМУ КОМІТЕТІ

Національна спілка кінематографістів України, Асоціація продюсерів України, Українська кіноакадемія та Український інститут підписали меморандум з метою співробітництва в організації діяльності Українського Оскарівського Комітету.

З 4 липня розпочинається приймання заявок на формування складу Українського Оскарівського Комітету.

Український Оскарівський Комітет – незалежне об'єднання професіоналів в галузі кіноіндустрії, створене у 2006 році при “Асоціації продюсерів України”, яка налагодила співпрацю з Американською кіноакадемією кінематографічних мистецтв і наук. Комітет займається щорічним відбором і висуненням фільму від України на здобуття премії «Оскар» в номінації «Найкращий міжнародний фільм».

Український Оскарівський Комітет складається з 14 осіб, які обираються серед членів Української кіноакадемії та відповідають хоча б одному з критеріїв, визначених Регламентом роботи Українського Оскарівського Комітету, зокрема:

  • члени Європейської кіноакадемії (EFA);
  • режисери українських фільмів-учасників фестивалів, зазначених у пункті 3.2. Регламенту, починаючи з 1991 року, або українські кінопрофесіонали-лауреати фестивалів, зазначених у пункті 3.2. Регламенту, починаючи з 1991 року;
  • члени Міжнародної асоціації кінопреси (FIPRESCI).

Приймання заявок від кандидатів на членство в Українському Оскарівському комітеті розпочинається 4 липня і триватиме до 15:00 (за київським часом) 11 липня.

Подати заявку можна шляхом заповнення кандидатами відповідної форми на офіційному сайті Кіноакадемії після аутентифікації.

З 16 липня до 23 липня відбуватиметься голосування членами Української кіноакадемії за склад Комітету. 14 кандидатів, що наберуть найбільшу кількість голосів, увійдуть до складу Українського Оскарівського комітету. Кандидат, який набере найбільшу кількість голосів, стане Головою Українського Оскарівського комітету.

Результати виборів будуть оголошені після затвердження складу Комітету Американською кіноакадемією кінематографічних мистецтв і наук.

З Регламентом роботи Українського Оскарівського Комітету можна ознайомитись за посиланням.

Поділитись в Facebook
2024-07-04