Розпочато приймання фільмів на участь у відборі на премію “Оскар”

Український Оскарівський Комітет відкрив приймання заявок для участі фільмів у відборі на премію "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв та наук у категорії “Найкращий міжнародний повнометражний фільм” від України. Приймання заявок триває до 5 вересня включно.

До участі у відборі допускаються фільми, які відповідають таким критеріям:

  • Фільм має вперше бути випущено у прокат у країні подання не раніше, ніж з 1 грудня 2022 року і не пізніше 31 жовтня 2023 року та публічно демонструватися протягом щонайменше семи днів поспіль.
  • Фільми, що в будь-якій версії публічно демонструвалися чи розповсюджувалися поза театральним релізом до їхнього першого кваліфікаційного кінотеатрального релізу, не можуть подаватися на розгляд Кіноакадемії. Позатеатральна публічна демонстрація та розповсюдження включають, проте не обмежуються випадками: телепоказу та показу на кабельному телебаченні, PPV/VOD, розповсюдження DVD копій, розповсюдження на авіалініях, розповсюдження в мережі Інтернет.

Детальніше про умови та перелік вимог до кандидатів на участь читайте за посиланням: https://uafilmacademy.org/site/oscar.html.

Український Оскарівський комітет приймає матеріали виключно в електронному вигляді на email a.machukh@uafilmacademy.org.

На засіданні Українського Оскарівського Комітету буде визначено, який фільм висунути на участь у відборі на премію “Оскар”. Дату засідання буде оголошено додатково.

Поділитись в Facebook
2023-08-22