Розпочато прийом заявок на участь у Третій Національній кінопремії

З 3 грудня і до 21 січня прийматимуться заявки на участь у конкурсі Третьої Національної кінопремії “Золота Дзиґа”. Для того, щоб подати фільм для участі, необхідно заповнити онлайн-форму

«2018 рік став знаковим для українського кіно: в прокат вийшло більше 40 фільмів, національний контент в кінотеатрах сьогодні конкурує не тільки із західними фільмами, але й між собою, наші фільми здобувають нагороди на міжнародних кінофестивалях та виходять на такі стратегічні ринки як, наприклад, Китай. Наступним етапом розвитку українського кіно має стати боротьба не за кількість, а за якість. Участь у Національній кінопремії - це можливість отримати найбільш об’єктивне визнання серед колег та показати всій Україні досягнення кінематографу за рік», - наголошує виконавчий директор Української кіноакадемії Анна Мачух.

Фільми розглядаються у 20-ти номінаціях. Цього року до них додались дві нові - за Найкращу пісню та Найкращий монтаж.

Прийом заявок для участі у Кінопремії розпочинається 3 грудня і триватиме до 21 січня. Взяти участь можуть українські фільми або фільми, створені у копродукції з Україною, та які відповідають таким вимогам:

  • Повнометражні ігрові та анімаційні фільми, які були в українському кінопрокаті хоча б тиждень в період з 01 січня по 31 грудня 2018 р.
  • Документальні, короткометражні ігрові, короткометражні анімаційні фільми, які були в українському прокаті хоча б тиждень або брали участь у конкурсі кінофестивалю із історією щорічної діяльності не менше 5 років та наявністю професійного журі в період з 01 січня по 31 грудня 2018 р.
  • Усі фільми мають бути субтитровані, озвучені або дубльовані українською мовою.

Наприкінці січня буде оголошено довгий список претендентів. Переможців у номінаціях визначає Правління та члени Української кіноакадемії шляхом 2-етапного голосування. Імена лауреатів Третьої Національної Кінопремії будуть оголошені під час урочистої церемонії вручення нагород, яка відбудеться 19 квітня 2019 року.

Нагадаємо, 12 листопада відбулося перше засідання Правління Української кіноакадемії в оновленому складі, під час якого було розглянуто Регламент Третьої Національної кінопремії та обрано нового Голову Правління - ним став український кінокритик та кінознавець Володимир Войтенко.

Поділитись в Facebook
2018-12-03