Стартує приймання заявок на участь у виборах до Правління та Наглядової ради Української кіноакадемії

Подати свою кандидатуру українські кінематографісти зможуть з 19 вересня до 1 жовтня

18 вересня відбулося останнє засідання першого складу Правління та Наглядової ради Української кіноакадемії. На засіданні було прийнято Положення та умови проведення виборів Правління та членів Наглядової Ради. Подати кандидатуру можна на офіційному сайті Української кіноакадемії у розділі “Вибори” до 1 жовтня включно: https://uafilmacademy.org/site/election.html

“Бути першим завжди найважче, тож перед попереднім складом Правління Української Кіноакадемії з самого початку стояли особливо високі вимоги та виклики. Саме завдяки першому – вже історичному – Правлінню діяльність Української Кіноакадемії завжди була прозорою та плідною. Переконана, що наступний склад Правління буде таким самим зірковим та ефективним”, - зазначила виконавчий директор Української кіноакадемії Анна Мачух.

Згідно з Положенням, Правління є консультативно-дорадчим органом та діє з метою підвищення ефективності діяльності Кіноакадемії. Основними завданнями Правління є визначення стратегії функціонування та надання рекомендацій щодо діяльності Української кіноакадемії. Кандидатом на вибори до Правління може стати будь-який чинний член Кіноакадемії. Детальніше про загальні положення, компетенцію та вибори дивіться в Положенні про Правління.

Згідно з Положенням, Наглядова Рада є керівним органом Української кіноакадемії. Основними завданнями Наглядової Ради є вирішення спірних питань та здійснення контролю роботи Правління та Виконавчого директора. Члени Наглядової Ради можуть не бути членами Кіноакадемії та не можуть бути членами Правління. Детальніше про загальні положення, компетенцію та вибори дивіться в Положенні про Наглядову Раду.

Подати свою кандидатуру до членства у Правлінні або Наглядовій раді кінематографісти зможуть з 19 вересня до 1 жовтня включно. Онлайн-голосування на сайті Української кіноакадемії відбудеться з 5 до 19 жовтня.

12 членів Правління, так само, як і змінні члени Наглядової ради (два із п’яти), обираються 1 раз на 2 роки.

Нагадаємо: під час роботи попереднього складу Правління було проведено дві церемонії вручення нагород Національної кінопремії “Золота Дзиґа”, серію майстер-класів та творчих зустрічей із українськими кінематографістами, Українська кіноакадемія неодноразово виступала на підтримку Олега Сенцова, а також звернулася до уряду України із проханням збільшити державне фінансування національного кіно та посприяти приєднанню України до Європейського фонду “Єврімаж”.

Поділитись в Facebook
2018-09-19