Завершено приймання заявок на участь у Третій Національній кінопремії “Золота Дзиґа”

На участь у конкурсі кінопремії “Золота Дзиґа” надійшло 97 повнометражних та короткометражних фільмів.

21 січня завершено приймання заявок на участь у конкурсі Національної кінопремії “Золота Дзиґа”. На участь у Третій кінопремії було подано 97 повнометражних та короткометражних стрічок. Серед них 27 повнометражних ігрових, 37 короткометражних ігрових, 18 документальних та 15 анімаційних фільмів.

Щороку число українських фільмів збільшується, що вже є ознакою живого кінопроцесу. Як показує кінотеатральна практика 2018-го, найпопулярнішими стають комедійні стрічки – від «Скаженого весілля» до «Я, ти, він, вона», котрий перевершив касовий рекорд серед національних картин вже 2019-го. Сподіватимемося на продовження тенденції – щодо збільшення кількості стрічок, їхнього жанрового, стилістичного й мистецького різноманіття”, - зазначає Голова Правління Української кіноакадемії Володимир Войтенко.

Наразі триває селекція фільмів на відповідність вимогам регламенту Третьої Національної кінопремії. З 4 лютого члени Кіноакадемії розпочнуть голосування за фільми-претенденти на “Золоту Дзиґу”. Номінантів на Третю Національну кінопремію буде оголошено у березні.

Нагадуємо, що цього року статуетка “Золота Дзиґа” вручатиметься у 20 номінаціях. До вже звичних номінацій додалися дві нові: за Найкращу пісню та Найкращий монтаж. Церемонія вручення Третьої національної кінопремії “Золота Дзиґа” відбудеться 19 квітня в КВЦ “Парковому”.

Поділитись в Facebook
2019-01-30